„Google Street View“ į Lietuvą grįš balandį  (0)

Praėjusių metų pabaigoje Lietuvos kelius bei gatves su „Google Street View“ technologijomis fotografuoti bandžiusi Estijos geografinių informacinių sistemų bendrovė „Regio“ balandį planuoja antrą projekto etapą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusį lapkritį „Regio“ automobiliai su ant stogų sumontuotomis „Google Street View“ kameromis buvo pastebėti ne viename Lietuvos regione. Tuomet bendrovė skelbė atliekanti technologijos bandymus.

Bendrovės projektų vadovas Priitas Antonas DELFI teigia, kad pirmųjų bandymų Estijoje ir Lietuvoje buvo surinkta sąlyginai nedaug vaizdo bei kitos medžiagos. Ši medžiaga nėra paskelbta, nepriimtas ir sprendimas dėl vaizdų perkėlimo į „Google Street View“ paslaugą. „Išbandėme sistemas ir duomenų rinkimo būdus Estijoje bei Lietuvoje“, – sako P. Antonas.

Tačiau, pasak jo, balandį bendrovė planuoja pradėti antrą „Street View“ projekto etapą, greičiausiai – didesnės apimties už pirmąjį. Tiesa, kol kas „Regio“ negali pateikti daugiau informacijos apie būsimąjį projektą, nepatikslinama ir tai, ar šie duomenys bus naudojami „Google“ žemėlapiuose. Išsamios informacijos „Regio“ ketina paskelbti kiek vėliau.

Anksčiau bendrovė yra minėjusi savo technologijas nuomojanti iš interneto milžinės bei turinti susitarimą su ja.

Gruodį Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija pareiškė iš esmės neprieštaraujanti „Street View“ technologijų naudojimui Lietuvoje, jei bus užtikrintas asmenų privatumas ir bus laikomasi įstatymų.

Išsamias panoramines gatvių bei kelių nuotraukas įvairiose pasaulio valstybėse leidžianti žiūrėti „Street View“ paslauga kartais vertinama prieštaringai. Tiesa, „Google“ visuomet užtušuoja gatvėse matomų žmonių veidus bei automobilių numerius ir „nesibrauna“ į privačias valdas.

Jau skelbta, kad šią technologiją „Google“ perkelia ir į muziejus bei meno galerijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (0)