Vilniuje brangs transporto bilietai  (9)

Nors vos prieš kelias savaites Vilniaus mieste savivaldybėje jau diskutuotas bilietų branginimo klausimas ir meras Artūras Zuokas žadėjo, jog važiavimas sostinės visuomeniniu transportu nebrangs, klausimas vėl grįžta į tarybos posėdžio darbotvarkę. Vilniaus viešajam transportui klimpstant į vis gilesnes skolas, savivaldybė neturi kitos išeities.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Brangstant kurui, o miesto savivaldybei autobusų ir troleibusų parkui įsiskolinus, nes delsiama kompensuoti patirtus nuostolius už parduotus lengvatinius bilietus, svarstoma važiavimo maršrutiniais taksi kainą padidinti iki 3,5 Lt, o maršrutų, kurie kerta centrinę miesto dalį arba važiuoja į rajoną - 4 litų. Maršrutuose, kurie veža iš rajono ir pasiekia centrą, bilieto kaina bus 5 Lt su skirtinga tarifikacija: įlipę rajone ir važiuojantys į miesto pusę, mokės 5 Lt, įlipę miesto teritorijoje ir važiuojantys link centro - mokės 4 Lt, taip pat važiuojant atgal: nuo centro kainuos 5 Lt, nuo kitos miesto dalies - litu mažiau. Tokiu būdu bus suvienodinta konkurencija tarp mikroautobusų ir autobusų bei troleibusų, nes dabartinė kaina neleidžia gerinti viešojo transporto paslaugų teikimo kokybės - dažninti kursavimo. O mikroautobusuose didesnė kaina motyvuos gyventojus naudotis šia transporto rūšimi tik kai norima greičiau patekti norimą vietą - nebus populiarinama neekologiška transporto rūšis. Maršrutų, kuriais aptarnaujami rajono gyventojai, autobusuose galios skirtinga tarifikacija. Keleiviai Vilniaus rajone bus laipinami tik pro priekines duris ir turės pirkti bilietą iš vairuotojo arba pasižymėti specialų, didesnio tarifo bilietą, kuriais bus prekiaujama tik prie Vilniaus autobusų ir geležinkelio stočių esančiuose spaudos kioskuose. Autobusai, įvažiavę į miesto teritoriją, keleivius laipins, kaip ir dabar, pro visas duris, išskyrus priekines.
Savivaldybė siūlo didinti važiavimo autobusais ir troleibusais bilietų kainas, jos būtų:
Miesto atkarpose vienkartinio bilieto kaina perkant kioske 2,5 Lt, perkant iš vairuotojo - 3 Lt. Bilietai, skirti važiuoja į arba iš rajono, kainuos perkant kioske 3 Lt ir iš vairuotojo - 3,5 Lt.

Taip pat didės ir terminuotųjų bilietų kainos:

  • 1 paros kainuos 15 Lt;
  • 3 parų - 25 Lt;
  • 10 parų - 50 Lt.

Gyventojų patogumui, 1 mėnesio terminuotieji bilietai suvienodinami - naikinamos tik troleibusu arba tik autobusu skirti važiuoti bilietai. Abiem transporto rūšimis visą mėnesį darbo dienomis naudotis bus galima už 100 Lt kainą (kaina nesikeičia), o darbo ir poilsio dienų mėnesinis bilietas kainuos 120 Lt.

Didėja ir e. bilieto naujos kortelės įsigijimas - kortelė kainuos 10 Lt.

Jei miesto Taryba pritars, šios bilietų kainos įsigalios kitų metų balandžio 1-ąją :)

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Julius Majauskas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)