„Apple“ nešiojami kompiuteriai bus be ventiliatorių ir turės naujos kartos valdymo padus  (2)

Interneto platybėse pasklido gandai, jog šiais metais „Apple“ inžinieriai ruošia nemenkus nešiojamų kompiuterių šeimos „MacBook Air“ atnaujinimus. Apie tokias prognozes pirmasis paskelbė vienas iš Kinijos forumo WeiPhone dalyvių, remdamasis artimais „Apple“ šaltiniais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasitikėjimą šiomis prognozės skatina tai, jog tas pats forumo dalyvis pernai sugebėjo paskelbti visiškai tikslias „iPhone 5c“ nuotraukas dar iki jo oficialaus anonso. Taigi, jo kontaktuose iš ties yra „Apple“ kompanijai artimi šaltiniai.

Kalbant apie naujausias jo prognozes, tai pirmiausia verta paminėti, jog kompanija „Apple“ šiais metais ketina išleisti visiškai naują nešiojamo kompiuterio „MacBook Air“ versiją su 12“ ekranu.

Įdomu tai, jog greitu metu pasirodysiantis 12“ „MacBook Air“ vietoj įprasto aušintuvo turės pasyvią aušinimo sistemą ir šiuo požiūriu bus panašus į „iOS“ operacinę sistemą naudojantį planšetinį kompiuterį “iPad“ ar išmanųjį telefoną „iPhone“. Jeigu ši prognozė pasitvirtins, tai reikš, kad naujasis „MacBook Air" galės turėti dar plonesnį korpusą bei kitaip suprojektuotą komponentų išdėstymą, leidžiantį išskaidyti vidinę procesoriaus šilumą be diskretinio aušintuvo.

Komentuodamas šiuos spėjimus „KGI Securities“ analitikas Ming-Chi Kuo pažymėjo, jog „tikimės, kad 12“ ekraną gausiantis MacBook Air nešiojamas kompiuteris galės pasigirti 11“ modelio mobilumu ir 13“ modelio sparta. Be to, didelės raiškos ekranas sukurs tą kokybę, prie kurios įpratome po „MacBook Pro Retina“ pasirodymo“. Pasak analitiko, 12“ „MacBook Air“ su Retina ekranu pasirodys jau antrame arba trečiame šių metų ketvirtyje.

Be šių naujovių skelbiama, kad naujasis „MacBook Air“ turės įdiegtą naują lietimui jautrų laukelį, šalia kurio jau nebebus fizinių mygtukų. Nors tiksli lietimo pado konstrukcija kol kas nėra žinoma, tačiau šiuo atveju verta prisiminti, kad „Apple“ gali panaudoti jau seniau užpatentuotą technologiją, kai kompiuterio valdymo sensoriai vienu metu reaguoja į lytėjimą ir paspaudimo jėgą. Jau skelbta, kad šis patentas aprašė iki keturių skirtingų sensoriaus paspaudimo būdų, o kiekvienas iš jų gali būti paskirtas skirtingos funkcijos atlikimui.

Deja, daugiau tikslios informacijos apie būsimo 12“ „MacBook Air“ technines specifikacijas nėra, tačiau ekspertai prognozuoja, jog kitos charakteristikos neturi būti labai pasikeitusios – tolesnėje nuorodoje galite susipažinti su dabartinėmis “MacBook Air" techninėmis charakteristikomis ir lietuviška kaina. Ar ji keisis po atnaujinimų irgi nėra aišku.

Verta prisiminti, jog kiek anksčiau apie 12“ „MacBook Air“ debiutą kalbėjo ir Taivano komponentų gamintojų oficialūs atstovai. Tuo pačiu metu buvo pareikšta, jog „Apple“ dar šiemet nutrauks 13“ „MacBook Pro“ su įprastu ekranu gamybą, o vietoj jų bus gaminami modeliai su Retina ekranais. Spėjama, jog šie naujos kartos “MacBook Pro" gali debiutuoti jau 2014 m. rudenį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: