Vernee Apollo Lite apžvalga: sunkiai pralenkiamas kainos ir kokybės derinys  (16)

Pastaruoju metu Kinijos mobiliųjų telefonų gamintojai tiesiog „siautėja“. Gerąja prasme.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ko gero dar niekada rinka nematė tokio spartaus mobiliųjų technologijų tobulinimo ir tokios gaminių įvairovės, iš kurios tikrai kiekvienas ras ką išsirinkti sau tinkamo. Vienas iš įdomesnių ir Lietuvoje itin populiarių modelių yra „Vernee Apollo Lite“, kurį plačiau panagrinėsime šioje apžvalgoje.

Išmanųjį telefoną „Vernee Apollo Lite“ jau esame minėję keliuose savo straipsniuose (pvz. tokiame straipsnyje ir dar kitame), kai kurią informaciją bandysime patikslinti šiame tekste ir be abejo aprašysime savo įspūdžius išbandžius minėtąjį telefoną savo rankomis.

Daugelis mūsų skaitytojų tikriausiai jau žino, kad „Vernee“ nėra iš stambiausių gamintojų rato, tačiau nors ir nesiūlo labai plataus gaminių asortimento, kompanija kai kurių ekspertų jau dabar yra palyginama su „Xiaomi“ ar „Huawei“, nors tokio dydžio rinkos segmento kol kas dar neužima. Tačiau savo gaminių kainos segmentuose konkurentai labai retai gali pasiūlyti bent kiek panašesnių techninių galimybių alternatyvų.

Žemiau esančioje lentelėje galite pamatyti kai kuriuos svarbiausius „Vernee Apollo Lite 4G+“ techninius parametrus ir jų palyginimą su keletu panašių įrenginių:

 

Specifikacija

 

Vernee Apollo Lite

 

Xiaomi Redmi Note 4

 

Vernee Mars

 

CPU

 

MTK Helio X20 (MTK6797), 2.3Ghz

 

MTK Helio X20 (MTK6797), 2.1 Ghz

 

Aštuonių branduolių 64 bitų „Helio P10“

 

GPU

 

Mali T880

 

Mali T880

 

Mali T860

 

Ekranas

 

5.5 inch FHD IPS, Sharp IGZO technologija

 

5.5 inch FHD

 

5.5 inch FHD

 

RAM

 

4GB LCDDR 3

 

3GB LCDDR 3

 

4GB

 

ROM

 

32GB eMMC 5.0

 

32GB eMMC 5.0

 

32GB

 

Pagrindinė kamera

 

16.0MP, F/2.0

 

13.0MP

 

13MP

 

Priekinė kamera

 

5.0MP

 

5.0MP

 

5.0MP

 

SIM kortelės tipas

 

Micro SIM, Nano SIM

 

Micro SIM, Nano SIM

 

Micro SIM, Nano SIM

 

Operacinė sistema

 

Android 6.0

 

MIUI 8

 

Android 6.0

 

Baterija

 

3180 mAh Lithium-ion Polymer, integruota

 

4100 mAh Lithium-ion Polymer, integruota

 

3000 mAh Lithium-ion Polymer, integruota

 

Svoris

 

178 g

 

173 g

 

165 g

 

Matmenys

 

15.20 x 7.60 x 0.90 cm

 

15.10 x 7.60 x 0.84 cm

 

15.10 x 7.30 x 0.76 cm

 

Atminties kortelių palaikymas

 

MicroSD/TF, iki 128 GB

 

MicroSD/TF, iki 128 GB

 

MicroSD/TF, iki 128 GB

 

Mažmeninė kaina*
(perkant iš Kinijos)

 

€146.05

 

Apie €152

 

Apie €155

*kainos nurodytos su velykinės akcijos „Sweet Easter Saving“ nuolaidomis - jai pasibaigus, gali kilti.

Dizainas ir pagaminimo kokybė

Be abejo, šiame straipsnyje mes nekalbame apie “iPhone” ar “Galaxy S”, nes „Vernee Apollo Lite“ tiek pagal gamintojo sumanymą, tiek pagal akivaizdžiai mažesnę nei konkurentų kainą yra skirtas vidutiniam vartotojų segmentui. Tiesa, kartais nori nenori aplanko mintis, kad garsiausių gamintojų kainos yra pernelyg išpūstos, ypač įvertinant kai kurių kompanijų reklamai skiriamus biudžetus, už kurią visgi susimoka galutinis pirkėjas.

Kitas neigiamas vadinamosios aukščiausios klasės gaminių aspektas yra tai, kad jie, kaip ir visa elektronika, kartais genda, o sumokėjus už įrenginį ~800 Eur dar papildomai vargti su garantiniu aptarnavimu (kad ir aukšto lygio) yra tiesiog nesmagu. Taigi, nesileidžiant į didelius išvedžiojimus, ką gi mes gauname įsigiję „Vernee Apollo Lite“, kuris nekainuoja nei poros šimtų eurų?

Išpakavus telefoną, susidaro palyginti neblogas pirmasis įspūdis. Tiesa, gamintojas aprašyme mini metalinį korpusą, tačiau galinės sienelės paviršius panašesnis į plastiką, o metalas greičiausiai yra panaudotas tik vidiniam sutvirtinančiam rėmeliui. Bet kuriuo atveju įrenginio surinkimo kokybė yra gera ir jį patogu laikyti rankoje.

5.5 colio įstrižainės ekranas neišvengiamai lemia didesnius gabaritus, tad šis faktas gali nepatikti mažesnius išmaniuosius mėgstantiems pirkėjams. Korpuso šonai nėra užapvalinti ir todėl telefonas rankoje guli stabiliai. Vizualine prasme įrenginys nėra iš pačių ploniausių (gamintojas deklaruoja 9 mm korpuso storį). Įjungimo ir garso reguliavimo mygtukai aiškiai juntami ir juos patogu paspausti, nors lygiai dėl tos pačios priežasties juos gali būti lengva paspausti netyčiomis.

Kitame šone yra numatyti lizdai Micro SIM ir Nano SIM kortelėms, iš kurių Nano SIM lizdas taip pat tarnauja kaip atminties kortelės laikymo vieta. Tad norintiems vienu metu papildomai naudotis atminties kortele ir Nano SIM, teks kiek nusivilti. Tačiau jei norėsite vienu metu naudotis dviejomis SIM kortelėmis – tą telefonas tikrai gali, ir tiek telefoninis, tiek mobiliųjų duomenų ryšys Lietuvoje tikrai veikia.

Korpuso galinė sienelė yra lenktos formos, joje integruotas pirštų atspaudų skaitytuvas, vaizdo kamera ir blykstė. Jeigu trumpai, korpuso forma yra viena iš „klasikinių“ ir kažko labai neįprasto ar itin originalaus čia nebus. Viršuje numatyta jungtis ausinėms, apačioje – naujoji „USB Type C“ jungtis.

Techninės įrangos apžvalga

Ko gero vienas labiausiai pirkėjus dominančių kiekvieno telefono aspektų yra jame panaudoto mikroprocesoriaus (CPU) tipas ir našumas. „Vernee Apollo Lite“ naudojamas dešimties branduolių 64 bitų „Helio X20” šiuo metu nėra „karščiausias mados hitas“, tačiau spartos trūkumu bent jau artimiausiu laiku neteks skųstis. Kartu su grafine posisteme „Mali T880” minėtieji komponentai sudaro labai pajėgų derinį.

Remiantis kai kuriais internete rastais atsiliepimais, egzistuoja nuomonių, jog telefonams visiškai pakanka 2-3 GB operatyviosios RAM atminties. Žinoma, nors tokiems argumentams paprastai trūksta konkretesnių įrodymų, „Vernee Apollo Lite“ turimas 4GB RAM atminties “biudžetas” atrodo tikrai neprastai. Nors naudojimo intensyvumo piko tikrai nepasiekėme, „perlipti“ per vidutinę 2GB užimtos RAM atminties ribą mums bent kol kas nepavyko, tad telefono resursas šiuo požiūriu yra su didele atsarga.

Ekranas. Kalbant plačiąja prasme apie Kinijos kompanijų išmaniuosius telefonus, daugumos jų ekranai iš pirmo žvilgsnio (bent jau man asmeniškai) atrodo blankūs. Tačiau pakeitus foninį ekrano paveikslėlį, situacija smarkiai pagerėja (matysite žemiau esančiame paveikslėlyje). Aktyvavus kamerą, peržiūrint iliustracijas, video medžiagą arba žaidžiant žaidimus, ekranas veikia išties neblogai ir kiek aštresnių atspalvių vartotojo sąsajos elementus pakeičia labai natūraliai atrodantys vaizdai. Į prisilietimus ekranas reaguoja gerai.

Programinė įranga ir našumas

Telefonas pateikiamas su minimalia papildoma programine įranga, tačiau kita vertus, gauname įrenginį, iš kurio nereikia pašalinti gausybės nenaudojamų ir todėl nereikalingų programėlių. Įdiegti viską ko reikia neužtruksite ko gero nei valandos.

Našumo požiūriu  „Vernee Apollo Lite“ lengvai susidoroja su daug resursų reikalaujančiomis užduotimis. Įdiegėme pirmą pasitaikiusį 3D žaidimą – N.O.V.A Legacy – spartos sulėtėjimų jokių. Neabejojame, kad egzistuoja įrangai „reiklesnių“ žaidimų, tad jei kokį pasiūlys mūsų skaitytojai, galėsime išbandyti ir šį aprašymą papildyti. Tuo tarpu realaus testavimo rezultatai naudojant AnTuTu platformą yra tokie: Bendras reitingas 87630, atskirose kategorijose 3D – 18105, UX – 34719, CPU – 28074, RAM – 6732.

Baterija

Naudojantis telefonu intensyviai (naršymas internete, didesnis ekrano šviesumas, vaizdo medžiagos peržiūra, žaidimai ir t.t.), pilnai įkrautos baterijos turėtų pakakti 6-7 valandoms, atsižvelgiant į konkrečias naudojimo sąlygas. “Pump Express 3.0” technologija žada, kad telefono bateriją nuo 0 iki 50% įkrausite per 30 minučių. Realaus testo metu gauti panašūs rezultatai – įkrovimas nuo ~10% iki 90% truko valandą laiko. Integruotos baterijos negalėsite greitai išimti ir pakeisti kita, tačiau be abejo galėsite pasinaudoti išorinėmis energijos talpyklomis, jei toks poreikis visgi atsirastų.

Krovimo metu jaučiasi korpuso kaitimas, tačiau tai vyksta priimtinose ribose.

Išvada

Taip, geresnių įrenginių būna, tačiau tokiame kainos segmente kaip tas, kurį užima „Vernee Apollo Lite“, tikrų konkurentų ko gero gali būti tik iš kitų Kinijoje įsikūrusių telefonų gamintojų. Su  „Vernee Apollo Lite“ jūs gaunate didesnį nei vidutinės įstrižainės 5.5 colio Full HD ekraną), 4GB RAM, didelio našumo centrinį ir grafinį procesorius, dviejų SIM kortelių palaikymą, pirštų atspaudų skaitytuvą, USB Type-C jungtį, per kurią kaip gamintojas rašo turėtų būti galima klausytis net „lossless“ formato muzikinius įrašus. Pastarojo teiginio, tiesa, praktiškai neišbandėme. Visa tai šiuo metu kainuoja pigiau nei pusantro šimto eurų.

Jeigu būtų įdomu sužinoti kažką, ko nepaminėjome apžvelgdami šį gaminį, lauksime klausimų komentaruose!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(20)
(5)
(15)

Komentarai (16)

Susijusios žymos: