„Vernee Apollo X“ – pirmasis išmanusis telefonas su VOS  ()

Barselonoje vykusi didžiausia pasaulyje mobilios elektronikos paroda „MWC 2017“ jau baigėsi, tačiau naujienų srautas apie būsimuosius 2017 metų telefonus nenutrūksta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įdomų pranešimą paskelbė pastaruoju metu itin aktyviai viešojoje erdvėje girdima Kinijos kompanija „Vernee“. Tik prieš kelias dienas rašėme, jog Itin įdomių technologijų prifarširuotas flagmanas „Vernee Apollo Lite“ parduodamas su 90€ nuolaida (Foto, Video), o dabar jau nauja žinia iš veiklios kompanijos, tik šį sykį apie visiškai naują modelį.

Jau pačioje „MWC 2017“ parodoje kompanija rodė kelis pačius naujausius savo modelius, tačiau kaip ir kiekvienas protingas gamintojus, iki oficialaus anonso neatskleidė visų detalių apie juos. Ir nors buvo nemažai paviešinta įdomios informacijos, liko dar visas šūsnis paslapčių ir štai dabar „Vernee“ Facebook tinkle paskelbė, kad „Vernee Apollo X“ bus pirmasis kompanijos išmanusis telefonas su nauja, jos pačios kurta operacine sistema VOS. Pavadinimas skambus, bet itin paprastos kilmės: „Vernee OS“.

Deja, smulkmenos apie pačią operacinę sistemą delikačiai nutylėtos, tačiau užsiminta, jog  vizualiai ji bus labai panaši į „Google Android“. Iš to galima nesunkiai atspėti, jog kompanija nesistengs būti itin originali ir nekartos „Apple“ ar „Microsoft“ strategijos visą OS kurti nuo nulio – labiausiai tikėtina, kad bus panaudota ta pati „Google Android“ sistema, tik vietoj įprastinio „Android“ logotipo matysis „Vernee“ logotipas ir bus papildyta vartotojo sąsaja.

Kam to prireikė? Kiekvienas gamintojas ieško išskirtinumo ir turi įsivaizdavimą, kaip pagerinti standartinį „Android“, tačiau tai negarantuoja gero rezultato savaime - vieniems kažkas pasiseka labiau, kitiems mažiau. O ir vartotojų reakcija į tokias sąsajas skirtinga: vienus tai žavi, bet kitus - tiesiog erzina.

Pati „Vernee“ pranešime labiausiai akcentuoja tai, kad jų naujoji „VOS“ bus itin patogi naudojimui, o vartotojų patirtis jiems yra pati svarbiausia. Teisybės dėlei reiktų pasakyti, kad panašiai žada visos kompanijos, o gaunasi taip, kaip gaunasi.

Kitą vertus, tiems, kas ieško įdomių ir originalių produktų bei mėgsta naujus potyrius, „Vernee Apollo X“ išmanusis su nauja OS versija turėtų labai sudominti. Bet jo dar šiek tiek teks palaukti – oficialus anonsas žadamas jau šį mėnesį ir apie jį būtinai parašysime.

Įdomu dar ir tai, kad „Vernee Apollo X“ turės procesorių „Helio X20“, nors planuojamas pagrindinis 2017 m. flagmanas „Vernee Apollo 2“ jau turės „Helio X30“.

Toks sprendimas sulaukė dėmesio iš žiniasklaidos, tad „Vernee“ pateikė ir oficialų komentarą: „Helio X20 yra labai stabilus procesorius su itin daug teigiamų atsiliepimų. Ypač pasiteisino trys branduolių klasteriai, itin efektyviai paskirstantys resursus daugiafunkciniame telefono režime, todėl telefonai pasižymi itin geromis našumo charakteristikomis. Pasirodžius naujausiam Helio X30, senesnės kartos Helio X20 kaina sumažėjo ir dabar tai turbūt ekonomiškiausias produktas tarp aukščiausios klasės procesorių“.

Galbūt toks sprendimas ir pasiteisins - „Vernee Apollo X“ turėtų turėti geras našumo charakteristikas už labai gerą kainą, lyginant su kitais 2017 m. flagmanais. Tačiau tiems, kas nenori bandyti naujovių, o labiau renkasi patikimus sprendimus, panašu, jog nieko nepraranda pirkdami senesnius „Vernee“ modelius, tokius kaip „Vernee Apollo Lite“, tik sutaupo ženklią sumą pinigų: tas pats „Helio X20“ procesorius, originali, gyvenimo patikrina ir be jokių papildymų „Android OS 6.0“, o svarbiausia - šiuo metu taikoma 90€ nuolaida. Kol kas tai puikus sprendimas, nebent, mėgstate riziką ir naujoves, tada verta laukti naujų kompanijos telefonų ir žiūrėti, ką gi jie pasiūlys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(15)
(-10)

Komentarai ()