Kas nutinka ilgesnį laiką panaudojus „Vernee Apollo Lite“ ir „Ulefone Power 2“ išmaniuosius telefonus  (5)

Praėjo šiek tiek laiko nuo tada, kai mes testavome Kinijos gamintojų telefonus „Vernee Apollo Lite“ ir „Ulefone Power 2” ir jau galime pasidalinti naujais įspūdžiais po ilgalaikio telefonų naudojimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie pačius telefonus jau nesikartosime, visą svarbiausią informaciją surasite šiuose tekstuose:

Produktų apžvalgose paprastai neįmanoma pastebėti įvairių smulkmenų, kurios pasimato tik po ilgalaikio išmaniojo telefono panaudojimo, tad pabandėme užpildyti ir šią spragą - tai bus naudinga tiems, kas svarsto apie šiuos telefonus, bet nėra apsisprendę nei į vieną, nei į kitą pusę.

Sukaupus šiokią tokią ilgalaikio bandymo patirtį, pastebėjome kai kurių papildomų (tiek gerų, tiek mažiau gerų) šiems gaminiams būdingų niuansų.

Taigi, trumpai apie kiekvieną modelį:

Vernee Apollo Lite

Kinijoje kainuoja €147

  • Galinė sienelė – visgi metalinė, greičiausiai iš aliuminio. Gamintojas nemelavo, kaip kad suklydom pirmojo testavimo metu. Gaila, tas paaiškėjo tik subraižius korpusą. Kišenėje kartu su telefonu daugiau nieko nelaikykite, durų rakto tikrai pakanka dideliam rėžiui palikti. Dėklas šiuo požiūriu praverstų.
  • Esant silpnesniam mobiliajam ryšiui, duomenų perdavimas pernelyg dažnai persijunginėja tarp 2G/3G/4G režimų, tad galimi trumpalaikiai ryšio „dingimai“. Iš programinės pusės veikia tikrai greitai, jokių priekaištų.
  • Baterija – deja, bet 2 dienos maksimum. Net „standby“ režimu energijos suvartojimas nėra mažas.
  • Įjungimo mygtuko dydis ilgainiui pradeda erzinti – pernelyg lengva paspausti tada, kai nereikia. Šia situaciją taip pat padėtų išspręsti tinkamas telefono dėklas.
  • Piršto atspaudo skaitytuvas galėtų veikti tiksliau.

Kas liečia „Vernee Apollo Lite“ ryšio problematiką - kol kas dar neradome būdo kaip liepti telefonui nešokinėti tarp 2G ir 3G – pvz. palyginti senam LG L90 galima liepti „laikytis įsikibus“ kažkurio vieno režimo, ir tada nors ir silpnas signalas, jis mažesne sparta siunčia duomenis, nors ir neišvystydamas pilno pajėgumo. Tiesa, L90 naudoja senesnę „Android“ versiją, nors sunkiai tikėtina kad naujesnėse versijose tokia funkcija nėra palaikoma.

Žinoma, yra toks „pusiau oficialus“ mod'as,  kuris galbūt išpręstų kartais pasireiškiančią ryšio problemą, bet šios modifikacijos autoriai nedviprasmiškai rašo, kad naudojantis jų programine iranga visas garantijas reiktų pamiršti. O gal ir „Vernee“ netolimu laiku išleis kokį atnaujinimą, tad verta palaukti, nes problema nėra kritinė.

Ulefone Power 2

Kinijoje kainuoja €156

  • Sunkokas. Vakare prieš miegą vartant puslapius, telefono gulėdami pakeltoje rankoje ilgai neišlaikysite.
  • Kišenėje netilps. Nebent kišenė tikrai didelė.
  • Baterijos įkrovimas greitas. Pilno įkrovimo spartos matavimo rezultatai tokie:
  • Akis prie interfeiso ypatumų ilgainiui pripranta, tad pirmasis “keistumo” įspūdis buvo tik dėl pripratimo naudoti daugiau-mažiau “standartinius” telefonus.
  • Duomenų ryšys veikia puikiai.
  • Valanda intensyvaus darbo (ekrano ryškumas maksimalus, parsisiųsta ir įdiegta ~20 programėlių, naršyta internete) iš baterijos „išsiurbia“ apie 15% energijos rezervo. Tuo tarpu budėjimo ir minimalaus naudojimo režime telefonas veikė 18 dienų (savaitę kas dieną po valandą buvo naudojamasi kasdienėmis programėlėmis įjungus Wi-Fi, po to telefonas veikė tik budėjimo režimu, ekrano ryškumas ~20%). Iškrovos grafiką šiuo režimu matysite trečiojoje iliustracijoje.
  • Esant didesniam procesoriaus apkrovimui, gali justis itin nežymūs “trukčiojimai” (jeigu palygintume su “Vernee Apollo Lite”, kur nieko panašaus nevyksta). Bet darbinė įrenginio apkrova turi būti išties didelė, kad toks poveikis pasijustų.
  • Pakuotėje yra ir dėklas, ir ekrano apsauginė plėvelė, ir ant galinės sienelės priklijuojamas žiedas, padidinantis stabilumą laikant įrenginį viena ranka. Puikus daiktas, savo funkciją  atlieka, gerai laikosi priklijuotas net ne prie paties telefono, o prie dėklo. Dar papildomai gaunate adapterį iš USB į mikro USB.

 

Apibendrinant - abu telefonai savo funkcijas atlieka gerai, nėra jokių kritinių pastabų, tačiau akivaizdžiai turi skirtingas ypatybes, kurios kartais erzina, o kartais džiugina. Jeigu norisi lengvesnio, patogesnio rankoje ir gal kiek stilingesnio, nugali „Vernee Apollo Lite“, tačiau jam būtinai reiktų dėklo. Tuo tarpu „Ulefone Power 2“ yra masyvesnis, sunkesnis ir dėl to ne tiek patogus rankose, tačiau jo baterijos ištvermė tikrai žavi, o ir spartos turi daugiau nei pakankamai visoms svarbiausioms funkcijoms atlikti. Deja, į kišenę tokį sugrūsti bus sudėtinga, tad teks ieškoti kitokių nešiojimo būdų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(16)
(12)
(4)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: