„Baterija tarnauja dar geriau nei teigia gamintojas, o AMOLED ekranas – išvis bomba“: detali „Huawei Honor Watch Magic“ apžvalga ir kodėl neverta švaistyti pinigų „Huawei Watch GT“ (Video)  (1)

„Huawei Honor Watch Magic“ yra nuostabiai gražus, stilingas ir pagamintas iš aukščiausios kokybės medžiagų. Fantastiškai sklandus ir paprastas valdymas, gausybė sporto režimų, puikus širdies pulso matavimas ir miego kokybės sekimas. Tokiais ir panašiais komentarais apie šį išmanųjį laikrodį atsiliepia įvairiuose forumuose susirinkę žmonės. Tačiau nejau „Huawei“ sukūrė tobulą išmanųjį laikrodį ir visiškai be jokių trūkumų? Pasižiūrėkime ką sako detaliai šį išmanųjį išbandęs apžvalgininkas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis apžvalgininkas jau išbandė vis labiau populiarėjantį „Huawei Honor Watch Magic“ išmanųjį laikrodį ir pateikia savo įspūdžius. Jis detaliai supažindina su išmaniojo laikrodžio privalumais ir trūkumais.

Ir apžvalgininkas iškart pastebi, kad „Huawei Honor Watch Magic“ pasirodė praėjus vos kelioms savaitėms po to, kai rinkoje pasirodė „Huawei Watch GT“.

Keisčiausia yra tai, kad peržvelgus šių išmaniųjų laikrodžių specifikacijas, jie yra praktiškai identiški. Tačiau „Huawei Watch GT“ yra dvigubai brangesnis už „Huawei Honor Watch Magic“.

Tad šioje apžvalgoje detaliai susipažinsime „Huawei Honor Watch Magic“ (~150€), apžvalgininkas jį palygins su vyresniuoju broliu „Huawei Watch GT“ (~250€) ir galiausiai trumpai palygins su „Xiaomi Amazfit Stratos“ (~150€) išmaniuoju laikrodžiu, kuri nešioja nuolatos.

Pats „Huawei Honor Watch Magic“ išmanusis laikrodis atkeliauja tvarkingoje pakuotėje. Laikrodis yra įdėtas kartoninėje mėlynos spalvos dėžutėje.

Trumpas, bet geras pasiūlymas - „Huawei Honor Watch Magic“ su 26 % nuolaida: 136,78 € + nemokamas siuntimas į Lietuvą.

Pakuotėje yra pats laikrodis, jo įkroviklis ir naudojimosi instrukcija kinų bei anglų kalbomis. Beje, galima pasirinkti dviejų versijų išmaniuosius laikrodžius: klasikinio dizaino su odiniu dirželiu ir sportinę versiją (juodos spalvos) su silikoniniu dirželiu.

Pats išmanusis laikrodis atrodo gražiai, korpusas ir jame esantys du mygtukai pagaminti iš kokybiško ir nerūdijančio 316L plieno. Taip pat pabrėžiama, kad išmanusis laikrodis tėra 0,98 cm storio, kas yra itin nedaug, kaip išmaniajam laikrodžiui.

Laikrodis aprūpintas prisilietimams jautriu 1,2 colių įstrižainės AMOLED ekranu, kurio raiška yra 360 x 360 ir 326 PPI. Apžvalgininkas teigia, kad ekranas puikios kokybės – pateikiamas vaizdas labai ryškus, detalus ir puikiai matomas.

Į prisilietimus ekranas reaguoja žaibiškai ir tinkamai – jokių problemų. Kitoje ekrano pusėje yra įtaisyti jutikliai ir laikrodžio baterijos įkrovimo jungtis.

Laikrodžio dirželiai yra standartinio 20 cm dydžio, patogiai priglunda prie rankos, o ir pakeisti juos yra visiškai paprasta.

Apžvalgininkui patinka ir operacinė sistema „LiteOS“. Ją kompanija „Huawei“ yra specialiai sukūrusi keletui savo išmaniųjų laikrodžių. Ji yra labai paprasta ir ja naudotis yra prasta – viskas veikia be jokių keblumų ir labai sklandžiai.

Visgi, kadangi ji tokia paprasta (ir nėra sukurta ant „Android Wear“ platformos pagrindo aut. past.), jos apkrauti trečiųjų šalių taikomosiomis programomis nepavyks.

Vieniems tai gali būti minusas, tačiau kitiems kaip tik pliusas – juk svarbiausia, kad pats laikrodis nebūtų apkrautas bei dirbtų be sutrikimų, o „Huawei Honor Watch Magic“ būtent tai ir daro.

Norint aktyvuoti išmanųjį laikrodį, yra būtina jį sinchronizuoti su „Huawei Health“ programėle. Ją galima atsisiųsti nuskenavus QR kodą, esantį ant laikrodžio pakuotės arba atsisiųsti iš „Google Play“ ar Apple Store“. Apžvalgininkas ją atsisiuntė iš „Apple Store“ bei pabandė atsisiųsti nuskenavęs QR kodą – viskas veikia puikiai.

Pats sinchronizavimas itin paprastas:

  • įjungiame „Bluetooth“;
  • įjungiame programėlę;
  • spaudžiame „+“ ženkliuką (pridėti įrenginį);
  • spaudžiame ant „Honor Watch“ ir pasirenkame „Huawei Honor Watch Magic“;
  • iškart laikrodis pareikalauja patvirtinimo, spaudžiame „varnelę“ ir praktiškai viskas.

Beje, laikrodis automatiškai naudoja tokią kalbą, kokią busime nustatę išmaniojoje programėlėje.

Tai ką gali ir kaip valdyti „Huawei Honor Watch Magic“?

Su viršutiniu mygtuku iškviečiame nemažai funkcijų ir liesdami ekraną galime jas kontroliuoti: įjungti/išjungti „netrukdyti“ režimą bei mylimiausia apžvalgininko funkcija – „rasti telefoną“. Jei nerandate telefono, tereikia paspausti ant šios funkcijos ir telefonas pradės skambėti.

Taip pat yra ekrano užrakinimas bei meniu nustatymai. Galima keisti vadinamuosius laikrodžio veidus, švietimo ryškumą, nurodyti konkretų laiką bei jo intervalą, kada norite, kad jūsų netrukdytų.

Pagrindiniame meniu yra dar daugiau įvairių funkcijų ir daugiau nei 10 sporto režimų: važiavimas dviračiu, plaukiojimas baseine, bėgimas lauke, ant bėgimo takelio, žygiavimas, kopimas į kalnus, ėjimas ir taip toliau.

Taip pat galima nusistatyti asmeninį treniruočių režimą, matyti savo įrašus, pulso matavimo rodiklius, kuriuos pasibaigus dienai galima detaliai išanalizuoti. Dar pateikiama informacija apie bendrą aktyvumą ir miego kokybę.

Žinoma yra chronometras, kompasas, barometras, žadintuvas ir netgi žibintuvėlis. Ir netgi yra kvėpavimo pratimų funkcija. Nors apžvalgininkas prisipažįsta, kad ir gerai nežino kam ji gali būti naudinga, nebent po intensyvaus sporto atgauti normalų kvėpavimą, bet verta žinoti, kad „Huawei Honor Watch Magic“ turi ir tokią įdomią funkciją.

Dar verta paminėti, kad šis išmanusis laikrodis turi NFC, o tai reiškia, kad jis palaiko bekontakčius apmokėjimus. Taip pat gamintojas teigia, kad su šiuo išmaniuoju laikrodžiu galima sumokėti už viešojo transporto bilietus, tačiau apžvalgininkas teigia, kad kaip „Huawei Watch GT“ taip ir su „Huawei Honor Watch Magic“ to padaryti nepavyks. Nors modulis ir yra, tačiau panašu, jog jis yra užblokuotas.

Apžvalgininkas teigia, kad pats peržvelgė daug forumų apie „Huawei Honor Watch Magic“ išmanųjį laikrodį ir perskaitė, kad kai kurie pirkėjai skundžiasi, jog į „Huawei Honor Watch Magic“ išmanųjį laikrodį ateina dvigubos žinutės iš išmanaus telefono. Jas tarsi dubliuoja.

Tačiau pats apžvalgininkas asmeniškai su tuo nesusidūrė ir pas jį viskas veikia kuo puikiausiai. Tiesa, ekranas nėra toks didelis, kad tilptų visas SMS žinutėje esantis tekstas, o ir šriftas yra baisus (čia verta paminėti, kad kalbame apie informacijos pateikimą rusų kalba aut. past.). Tačiau bendrai kalbant, jei gaunate ilgas žinutes, kažko įspūdingo tikėtis neverta ir ilgų laiškų šiame laikrodyje nepaskaitysite.

Kalbant apie pačią „Huawei Health“ programėlę, ja naudotis yra labai patogu – ji yra ypač intuityvi ir ja naudotis tikrai nekils problemų.

Tiesa, „Huawei Honor Watch Magic“ turi 5ATM standartą, tad su juo galima drąsiai plaukioti baseine ir jam nieko nenutiks.

Laikrodis turi 178 mAh talpos bateriją ir gamintojas teigia, kad jos užtenka 7 dienoms, tačiau apžvalgininkas mano, kad ji gali darbuotis ir ilgiau.

„Aš dvi dienas labai intensyviai bandžiau ir įvairiais būdais testavau šį išmanųjį laikrodį ir jo baterija neteko vos 18 %.“

Galutinis verdiktas ir trumpas palyginimas su „Huawei Watch GT“ ir „Xiaomi Amazfit Stratos“

„Manau, kad Huawei pavyko sukurti labai simpatiškai atrodantį išmanųjį laikrodį. Klasikinė versija atrodo, kaip įprastas stilingas laikrodis. AMOLED ekranas yra išvis bomba – labai kokybiškas ir ryškus. Baterijos tarnavimo laikas yra netgi geresnis nei teigia gamintojas, o ir apsauga nuo vandens yra puiki. Iš minusų – pačios operacinės sistemos apribojimai ir baisus gautų pranešimų šriftas (kaip ir minėjome, labai tikėtina, kad tai yra dėl to, kad informacija pateikiama rusų kalba aut. past.).“

„Na, o koks skirtumas tarp Huawei Honor Watch Magic ir jo vyresniojo brolio Huawei Watch GT? Detaliai peržvelgiau visas specifikacijas ir galiu pasakyti, kad praktiškai jokio. Tik tiek, kad Huawei Watch GT ekranas yra beveik 0,2 colio didesnis ir turi 420 mAh talpos bateriją. Tad nors ir didesnis ekranas, tačiau didesnė baterija, gamintojo teigimu, turėtų tarnauti iki 14 dienų. Daugiau skirtumų tarp šių laikrodžių kaip ir nėra. Tad ar verta už šiuos du skirtumus sumokėti dvigubai daugiau nei kainuoja Huawei Honor Watch Magic? Spręsti jums.“

„Na, jei lygintume Huawei Honor Watch Magic su Xiaomi Amazfit Stratos, tai čia skirtumų jau yra labai daug – nuo panaudotų medžiagų kokybės iki pačių programėlių (tačiau apžvalgininkas detaliau lyginti šių išmaniųjų laikrodžių nepradeda – tikriausiai dėl to, kad ši apžvalga buvo skirta konkrečiai Huawei Honor Watch Magic aut. past.). Tad gal man jau kiek ir nusibodo turimas Xiaomi Amazfit Stratos, bet šiuo metu aš rinkčiausi Huawei Honor Watch Magic.“

Išsami techninė informacija apie „Huawei Honor Watch Magic“ :

Anonsas, kokio seniai jau nebuvo: daugybę sporto režimų turintis išmanusis laikrodis, kuris analizuoja visas įmanomas miego fazes, o algoritmas kurtas kartu su Harvardo mokslininkais („Huawei Honor Watch Magic“ kaina, Specifikacijos, Atsiliepimai, Video, 24% nuolaida)

Speciali akcija ir kainos

„Huawei Honor Watch Magic“:

„Xiaomi Amazfit Stratos“:

„Huawei Watch GT kainuoja 249 €.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(8)
(9)

Komentarai (1)