Vienas geriausių vaizdo registratorių pagal kainos/kokybės santykį ir praktinis jo išbandymas („Alfawise MB05“ apžvalga, naudojimo instrukcija, testai, Video)  ()

„Alfawise MB05“ automobilinis vaizdo registratorius yra naujausias „Alfawise“ kompanijos įrenginys. Jis užtikrina FHD vaizdo kokybę, objektyvo apžvalgos kampas siekia net 170 laipsnių ir „Alfawise MB05“ naudoja „Sony Exmor IMX323“ jutiklį, kuris užtikrina detalų ir ryškų vaizdą tiek dienos, tiek nakties metu. Daugelis pirkėjų teigia, kad tai išties puikus vaizdo registratorius ir rimtas konkurentas „Xiaomi“ įrenginiams. Tačiau kai kuriems žmonėms vis dar kyla klausimų dėl šio registratoriaus vaizdo kokybės, jo pritvirtinimo prie priekinio lango stiklo ir pačio valdymo. Apie tai bei dar daugiau ir sužinosime šioje apžvalgoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas iškart savo apžvalgą pradeda nuo „Alfawise MB05“ išpakavimo ir pakuotėje atsiųstoje iš Gearbest.com parduotuvės randame itin storą, detalią ir įvairiomis kalbomis (yra anglų ir rusų) parašytą instrukciją.

Taip pat pakuotėje yra „Alfawise MB05“ (34.51 €), automobilinis įkroviklis, kuris tieks energiją vaizdo registratoriui, USB laidas duomenų perdavimui, dvi apsauginės plėveles ir kas itin džiugina, kad yra papildoma dviguba lipni juostelė.

Pats „Alfawise MB05“ vaizdo registratorius yra gana nedidelis, tačiau turi pakankamai nemažą, spalvotą, 2,4 colių įstrižainės, LCD ekraną.

Priekyje taip pat yra įrašymo mygtukas, kairysis ir dešinysis navigavimo mygtukai bei meniu iškviečiantis mygtukas.

.

„Alfawise MB05“ apačioje yra pasukama kamera. Toks gamintojo sprendimas yra išties protingas, kadangi galime objektyvą nukreipti į mums norimą filmuoti tašką.

Vaizdo registratoriaus kairėje pusėje yra atminties kortelei skirta vieta. Maksimali microSD kortelės talpa siekia 32 GB. Taip pat yra LED indikatorius ir pačio „Alfawise MB05“ įjungimo mygtukas.

Dešinėje registratoriaus pusėje perkrovimo mygtukas, AV jungtis ir yra miniUSB jungtis. Atrodo kiek keistokas gamintojo sprendimas ir kyla klausimas kodėl ne microUSB. Na, bet svarbiausia, kad pats įrenginys kokybiškai veiktų. O „Alfawise MB05“ tai ir daro.

Vaizdo registratoriaus nugarėlėje yra dviguba lipni juostelė ir apžvalgininkas pataria pirmiausiai ant lango pritvirtinti apsauginę plėvelę ir tada pritvirtinti vaizdo registratorių.

Be apsauginės plėvelės vaizdo registratorių taip pat pritvirtinsime, tačiau jį nuimti bus sunkiau ir tikėtina, kad sugadinsime šią dvigubą juostelę. Visgi, ne veltui minėjome, kad yra puiku, jog gamintojas apie tai pagalvojęs į pakuotę įdėjo dar vieną dvigubą lipnią juostelę.

Norint įjungti vaizdo registratorių belieka įdėti microSD kortelę ir prijungti automobilinio įkroviklio maitinimo laidą. Pastarojo yra net 3,5 metrų ilgio, tad jo tikrai užteks.

Įjungus vaizdo registratorių, jis automatiškai pradeda įrašinėti vaizdą. Apie tai galima suprasti iš ekrane matomo mirksinčio raudono taškelio.

Taip pat ekrane pateikiama ir kita informacija, kaip: vaizdo įrašymo raiška, laikas, data, ar įjungtas mikrofonas (kas reiškia, kad vaizdas įrašomas drauge su garsu), įrašų trukmė ir taip toliau.

Norint nukeliauti į nustatymus, reikia paspausti vaizdo įrašymo mygtuką ir sustabdyti įrašą. Tada spaudžiame meniu mygtuką ir čia galime keisti įvairius vaizdo registratoriaus nustatymus. Automatinė vaizdo įrašo raiška yra 1080P ir 30fps, tačiau galima pasirinkti ir kitas raiškas.

„Loop Recording“ nustatytas trims minutėms. Tai reiškia, kad vaizdo registratorius įrašinės vaizdo įrašus, kurie bus trijų minučių trukmės ir juos įrašys ant seniausių failų. Galima pasirinkti, kad įrašinėtų vienos, penkių minučių trukmės vaizdo įrašus arba išjungti šiuos nustatymus ir tada įrašys vientisą įrašą.

„WDR“ yra įjungtas ir geriau taip palikti. Jis užtikrina, kad esant tamsioje vietoje matysite ryškias detales ir tuo atveju, kai būsite staigiai apšviesti ryškios šviesos. Geriausias pavyzdys būtų, nakties metu priešais jus atvažiuojantis kitas automobilis. „WDR“ užtikrins, kad vaizdo registratorius nufilmuos viską detaliai ir aiškiai.

„G-sensor“ yra smūgių jutiklis ir čia galima reguliuoti jo jautrumą. Atsitikus eismo įvykiui, vaizdo registratorius automatiškai užrakina tokį vaizdo įrašą.

Be šių nustatymų dar galima įjungti/išjungti mikrofoną, nurodyti, kad rodytų/nerodytų laiką ant vaizdo įrašų, įjungti/išjungti judesio daviklį, nustatyti datą ir laiką, nustatyti automatinį vaizdo registratoriaus išsijungimą, įjungti/išjungti „Park Guard“, įjungti/išjungti „WiFi“ ir kt.

Galima į savo išmanųjį įsidiegti „Luckycam“ programėlę, susieti su šiuo vaizdo registratoriumi ir iš jo parsisiųsti vaizdo įrašus bei nuotraukas. Informaciją galima perkelti ir su pakuotėje esančiu USB laidu.

Dar vienas svarbus dalykas – jei važiuojant keliu ir įrašinėjat vaizdą pamatote kažką svarbaus, ką norite išsaugoti ir kad nebūtų šis vaizdas perrašytas naujais įrašais, belieka vieną kartą trumpai paspausti meniu mygtuką ir šis įrašas bus užrakintas. LCD ekrane turi atsirasti rakto simbolis.

Jei norite išjungti ekraną, bet tęsti vaizdo įrašymą, tereikia vieną kartą paspausti įjungimo/išjungimo mygtuką. Norint vėl matyti vaizdą LCD ekrane – reikia dar kartą paspausti įjungimo/išjungimo mygtuką.

Kaip pritvirtinamas vaizdo registratorius galite pamatyti vaizdo įraše nuo 5:58 minutės.

Apžvalgininkas taip pat pademonstruoja, kaip veikia „Park Guard“ funkcija. Ją galima įjungti nustatymuose ir turi LCD ekrane atsirasti automobilio ženkliukas, patvirtinantis, jog ši funkcija yra įjungta.

Tad esant įjungtai šiai funkcijai ir išjungus automobilio variklį, „Alfawise MB05“ veikia budėjimo režimu. Tad jei kas nors atsitrenks į automobilį, „Alfawise MB05“ automatiškai įrašys 30 sekundžių trukmės vaizdo įrašą, jį išsaugos ir vėl automatiškai grįš į budėjimo režimą. Kaip tai atrodo praktiškai – galite pasižiūrėti nuo 6:38 minutės.

Na, o apie vaizdo įrašų kokybę daug kalbėti neverta ir geriausia patiems įsitikinti, kad „Alfawise MB05“ filmuoja tikrai platų ir detalų vaizdą. Nuo 7:09 minutės galite pasižiūrėti dienos metu filmuotą vaizdą, o nuo 7:46 minutės – nakties metu ir lyjant lietui filmuotą vaizdą.

„Kaip ir galėjote matyti vaizdo įrašuose, Alfawise MB05 užfiksuoja tikrai kokybišką vaizdą tiek dienos, tiek nakties metu. Geras kontrastas, ryškumas. Filmuojant FHD galima aiškiai matyti automobilių valstybinius numeris bei kelio ženklus. Taip pat labai paprasta pritvirtinti ir naudotis šiuo vaizdo registratoriumi. Kiekvieną kartą kai užvesite variklį, Alfawise MB05 automatiškai pradės įrašinėti vaizdą, o kai išjungsite variklį – vaizdo registratorius pats išsijungs. O jei būsite įjungę Park Guard funkciją, jis pats liks budėjimo režime ir iš esmės atliks automobilio saugojimo funkciją. Jei ieškote tokio vaizdo registratoriaus, kuris gerai filmuotų tiek dienos, tiek nakties metu, manau, kad Alfawise MB05 yra puikus pasirinkimas. Šiuo metu Gearbest parduotuvėje šis vaizdo registratorius kainuoja 46 eurus ir manau, kad tai puiki kaina.“

Išsami techninė informacija apie „Alfawise MB05“ ir pirkėjų atsiliepimai:

Vaizdo registratorius, kuris pagal kokybę pralenkė visus „Xiaomi“ gaminius, o kainuoja dar pigiau: net F1.4 diafragma, 1080P raiška, angliškas meniu ir labai gera kaina („Alfawise MB05“ kaina, Specifikacijos, Atsiliepimai, Video)

Speciali akcija ir sąlygos

  • Lietuvoje - neparduodamas.
  • Gearbest34,51 €.
  • 31% nuolaida, pati mažiausia kaina iki šiol, akcijai skirtų registratorių kiekis - ribotas.
  • Į Lietuvą siunčiamas nemokamai registruotu paštu.

Konkurentų kainų palyginimas

  • „Alfawise MB05“ (F1.4 diafragma, ekranas, valdymo mygtukai, sąsaja anglų kalba) - 34,51 €.
  • Tiesioginis konkurentas pagal vaizdo kokybę - „Xiaomi Mijia 1080P“ (F1.8 diafragma, ekranas, valdymo mygtukai, sąsaja tik kinų kalba) - 64,15 €.
  • Netiesioginis konkurentas - Xiaomi 70mai (F2.2 diafragma, be ekrano ir valdymo mygtukų, valdymas per programėlę anglų kalba, apžvalgos) - ​32,74 €.
  • Netiesioginis konkurentas - Xiaomi 70mai Pro (F1.8 diafragma, ekranas ir valdymo mygtukai bei valdymas balso komandomis, GPS ir ADAS, sąsaja anglų kalba, apžvalga) - 48,67 €.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(2)
(8)

Komentarai ()