Galbūt net pats geriausias vaizdo registratorius už tokią kainą? Štai ką reiškia F/1.5 diafragma realybėje ir koks vaizdas būna dieną ir naktį („Alfawise G70“ apžvalga ir palyginimas su „Xiaomi Yi Smart“, Video)  ()

Apžvalgininkas teigia, kad „Alfawise G70“ yra kažkuo labai panašus į „mano mylimą Xiaomi Yi Smart Dash Cam vaizdo registratorių, tačiau tik žvelgiant į išvaizdą.“ Teigiama, kad „Alfawise G70“ pasižymi ne tik geresniais techniniais parametrais, bet ir kainuoja ženkliai pigiau. Įdomiausia, kad „Alfawise G70“ netgi turėtų filmuoti gerokai geriau nakties metu. O kaip yra iš tikrųjų ir išsiaiškinsime šioje apžvalgoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš pereidamas prie „Alfawise G70“ registratoriaus išpakavimo, apžvalgininkas pabrėžia pačius svarbiausius šio registratoriaus pliusus.

„Alfawise G70“ palaiko „WiFi“ ryšį, turi smūgių jutiklį, judesio daviklį, itin didelis šio registratoriaus privalumas yra jo turima net F/1,5 diafragma, palyginus su „Yi“ turima F/1,8.

Tad ji turi užtikrinti šviesų ir ryškų vaizdą net prasto apšvietimo sąlygomis, bet kaip yra iš tiesų – pamatysime vėliau.

Dar vienas „Alfawise G70“ pliusas, kad jis neturi įprastos ličio jonų baterijos, „kurios bėgant laikui nustoja dirbti, o kartais viskas pasibaigia ir pasirodžiusiais dūmais.“

Vietoj to, „Alfawise G70“ turi integruotą kondensatorių, kuris yra skirtas tik tvarkingam failo užbaigimui, kuomet nutrūksta elektros tiekimas.

Apžvalgininkas teigia, kad tai yra visomis prasmėmis geresnis sprendimas nei įprastos ličio baterijos, kadangi integruotas kondensatorius gali dirbti esant gerokai ekstremalesnėms temperatūroms – nuo -40 iki +70 laipsnių pagal Celsijų – o įkrovimo/iškrovimo ciklų skaičius tokio tipo ličio baterijose siekia iki 500 kartų, o kondensatorių atveju – nuo 10 000 iki 500 000 kartų.

„Tad Alfawise G70 yra labai įdomus vaizdo registratorius ir susipažinkime su juo iš arčiau.“

„Alfawise G70“ iš Kinijos atkeliauja per 3 savaites ir originalioje gamintojo dėžutėje yra pats vaizdo registratorius, siurbtukas, dvi lipnios dvipusės juostos, USB laidas, automobilinis įkroviklis, du statinio krūvio lipdukai ir instrukcija anglų kalba.

Automobilinis įkroviklis tinka 12V ir 24V sistemoms, šviečia tamsoje (4:30 min.), turi vieną USB įkrovimo jungtį ir palaiko 5V/1,5A įkrovimą.

„Alfawise G70“ nugarėlėje yra 2,45 colių įstrižainės ir 432 x 240 raiškos IPS ekranas bei 4 valdymo mygtukai.

Viršuje yra įjungimo mygtukas ir pritvirtinimui reikalinga ertmė, kairėje – mikrofonas, video išvestis ir microSD kortelės jungtis (galima įdėti iki 64 GB talpos atminties kortelę), dešinėje – mini HDMI ir mini USB jungtys, o pačio registratoriaus priekyje yra 2 MP „Sony IMX323“ jutiklis su itin didele F1.5 diafragma bei 6 lęšiais, kurie užtikrina 170 laipsnių matymo kampą.

Apžvalgininkas atkreipia dėmesį, kad tokį patį jutiklį turi ir gerai žinomi „Xiaomi 70mai“ bei „Xiaomi 1S“ vaizdo registratoriai, o „Alfawise G70“ dar turi ir „NOVATEK 96658“ procesorių, tad „nakties metu daryto vaizdo įrašo kokybė yra labai gera.“

Kalbant apie patį „Alfawise G70“ ekraną, tai apžvalgininkas teigia, jog jis yra geros kokybės ir vaizdas yra matomas žvelgiant iš bet kurio kampo.

„Alfawise G70“ valdymo meniu yra ganėtinai paprastas ir čia galima pasirinkti įvairias kalbas, tarp kurių yra anglų, rusų, vokiečių ir kt.

Taip pat čia galima pasirinkti kokiu laiko intervalu norima įrašyti vaizdo įrašą, įjungti/išjungti smūgio jutiklį, reguliuoti ekspoziciją, įjungti/išjungti judesio daviklį, garso įrašymą, uždėti ant vaizdo įrašo laiko žymę.

Beje, maksimali vaizdo įrašo raiška siekia 1920 x 1080 (FHD) ir filmuojama 30 kadrų per sekundę.

Nustatymuose taip pat galima atstatyti gamyklinius parametrus bei įjungti „WiFi“ ir prie šio vaizdo registratoriaus prijungti išmanųjį telefoną.

Beliks į telefoną atsisiųsti bei įsidiegti „LuckyCam“ išmaniąją programėlę, įjungti „WiFi“ „Alfawise G70“ vaizdo registratoriuje ir beliks jį susieti su išmaniuoju telefonu (4:44 min.).

Filmuojamą „Alfawise G70“ vaizdą galima bus matyti savo išmaniajame telefone, keisti visus „Alfawise G70“ nustatymus bei peržiūrėti ir atsisiųsti iš micro SD kortelės vaizdo įrašus ir padarytas nuotraukas – „viskas labai paprasta ir patogu.“

Įdomu yra ir tai, kad „Alfawise G70“ turi skaitmeninį 4x priartinimą bei „internetinės kameros“ režimą. Tad šį vaizdo registratorių netgi galima prijungti prie kompiuterio ir naudoti, kaip internetinę kamerą.

Smagu ir tai, kad galima nustatyti, kad po 1, 3 ar 5 minučių išsijungtų vaizdo registratoriaus ekranas ir neblaškytų vairuotojo. Tuo metu „Alfawise G70“ tęs vaizdo įrašymą, o norint vėl įjungti ekraną, beliks paspausti bet kurį mygtuką.

Apžvalgininkas taip pat pademonstruoja, kaip realiai veikia „Alfawise G70“ turimas kondensatorius (4:11 min.) ir teigia, kad „jis išsijungia momentaliai, bet vis tiek spėja užbaigti vaizdo įrašą, o įsijungia taip pat labai greitai.“

Dar vienas momentas, patikęs apžvalgininkui, kad „Alfawise G70“ galima greitai ir patogiai pasukti norimu filmuoti kampu (4:35 min.) ir „taip filmuoti bendravimą su policininku, kuris jus sustabdė“.

Tai kokia gi „Alfawise G70“ filmuojamo vaizdo kokybė?

Testavimas prasideda nuo 5:12 minutės ir galima įsitikinti, kad net labai stipriai apniukusią dieną „Alfawise G70“ fiksuojamo vaizdo kokybė yra „labai gera, puikiai matomi automobilių numeriai ir vaizdo registratorius gerai filmuoja ir nuvažiavus į užmiestį, kai aplinkui matomas vien tik apsnigtas miškas (6:03 min.).“

Nakties metu (6:18 min.) „Alfawise G70“ filmuoja taip pat labai gerai ir „automobilių numeriai yra matomi net ir iš tolesnio atstumo. Pats vaizdas nėra per daug šviesus ir tuo pačiu nėra tokių tamsių vietų, kad būtų neįmanoma ką nors įžiūrėti. Tad objektai šalia kelio yra puikiai matomi – ne tik galima įžvelgti jų kontūrus, bet ir matyti jų detales.“

Net ir išvažiavus iš miesto bei vieninteliam šviesos šaltiniui esant automobilio lempoms, „Alfawise G70“ fiksuojamo vaizdo kokybė išlieka puikios kokybės. Net ir išjungus automobilio šviesas, „Alfawise G70“ vaizdo kokybė praktiškai išlieka nepakitusi (6:41 min.). Visa tai dėka didelės F/1.5  diafragmos dėka.

Apžvalgininkas taip pat tarpusavyje palygina „Alfawise G70“ ir „iki šiol man etaloniniu buvusį Xiaomi Yi Smart Dash Cam“ vaizdo registratorių (7:12 min.) ir iškart matyti, kad „Yi“ filmuojamas vaizdas yra ženkliai prastesnės kokybės, palyginus su „Alfawise G70“.

Galutinis verdiktas

„Manau, kad Xiaomi registratorius net ne konkurentas Alfawise G70. Pastarasis fiksuoja gerokai aiškesnį vaizdą ir iš pradžių galvojau, kad Alfawise G70 turima F/1,5 diafragma tėra marketinginis triukas ir geriau nei mano turimas Yi vaizdo registratoriaus nefilmuos. Tačiau patys matote koks yra milžiniškas skirtumas.

Tai ar verta įsigyti Alfawise G70 vaizdo registratorių? Atsižvelgiant į visas jo charakteristikas, suteikiamas galimybes ir dar tokią kainą – tikrai taip.

Manau, kad tai yra vienas geriausių pasiūlymų, atsižvelgiant į kainos ir kokybės santykį. Galbūt netgi pats geriausias vaizdo registratorius.“

Kaina ir sąlygos

„Alfawise G70“:

Gearbest - 38,70 €;

  • 25 % nuolaida, siuntimas į Lietuvą - 0,86 €.

Aliexpress - 45,53 €.

„Xiaomi Yi Smart Dash Cam“:

  • Aliexpress - 53,52 €;
  • 50 % nuolaida, siuntimas į Lietuvą - 8,57 €.

„Xiaomi 70mai“:

Gearbest - 34,20 € su nuolaidos kuponu MSXIAOMI70MAI;

  • nemokamas siuntimas į Lietuvą;
  • tik 30 vienetų.

Aliexpress - nuo 35 € su siuntimo išlaidomis.

„Xiaomi 1S“:

Gearbest - 76,27 €.

Aliexpress - nuo 54 € su siuntimo išlaidomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(2)
(6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: