Tai yra daugiau nei elektrinis dantų šepetėlis, tai tikras odontologas namuose. Kuo toks geras „Oclean X“, kaip veikia jo spalvotas ekranas ir ką tokio suteikia „Oclean“ programėlė? (Apžvalga, Foto, Video, Nuolaidos kuponas)  (1)

Spalvotas ekranas, neišvalytos burnos ertmės rodymas procentais, labai talpi baterija ir tiesiog fantastiškos galimybės valytis dantis taip, kaip norite būtent jūs. Šįkart išbandėme naujos kartos elektrinį dantų šepetėlį „Oclean X“ ir galima drąsiai sakyti, kad tai yra daugiau nei elektrinis dantų šepetėlis, tai odontologas namuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pakuotės turinys, įkrovimo stotelės ir „Oclean X“ pagaminimo kokybė, išvaizda

Kaip visada, pradėkime nuo pačios pakuotės. „Oclean X“ dantų šepetėlis atkeliauja tvarkingoje ir gana paprastoje pakuotėje.

Ji yra žymiai paprastesnė, jei palygintume su mūsų kiek anksčiau apžvelgto elektrinio dantų šepetėlio „SOOCAS X5“ pakuote.

Priekyje matome pavaizduotą patį „Oclean X“ šepetėlį, o nugarėlėje surašyta ką rasime pačioje pakuotėje, keletas techninių dalykų ir kokius sertifikatus atitinka „Oclean X“. Tai yra, FDA, FC, RoHS, CE ir IPX7.

Vadinasi „Oclean X“ yra absoliučiai saugus naudoti ir yra pilnai atsparus vandeniui. Bet apie tai kiek vėliau.

  • spustelėję ant bet kurios iš nuotraukų galite iš arčiau apžiūrėti visas detales.

Pakuotės viduje randame trumpą ir išsamesnę naudojimosi instrukciją (kinų ir anglų kalbomis), „Oclean X“ dantų šepetėlį su apsauginiu dangteliu, microUSB-USB įkrovimo laidą ir įkrovimo stotelę.

Deja, bet specialaus dėkliuko, skirto kelionės metu gabentis „Oclean X“ – nėra. Teturime tik pačios valymo šepetėlio galvutės apsaugą.

Kalbant apie įkrovimo stotelę, tai ji atlieka ir dantų šepetėlio laikymo funkciją. Tereikia nuimti apsauginį lipduką ir šią įkrovimo stotelę priklijuoti prie sienos. Gana protingas sprendimas, bet čia yra dvi medalio pusės.

Vonios kambaryje reikės turėti galimybę šią įkrovimo stotelę prijungti prie elektros šaltinio. Plius, „Oclean X“ yra įkraunamas belaidžiu būdu, tad į šią stotelę jis yra įstatomas.

Kitaip tariant, jei nenorėsite nuo sienos atklijuoti įkrovimo stotelės ir tiesiog įstatę įkrauti „Oclean X“, jis kabės horizontalioje padėtyje. Nors magnetai gerai laiko dantų šepetėlį, bet tai ne itin geras ir patogus dalykas. Ir pats gamintojas rekomenduoja prieš įkraunant „Oclean X“ nuo sienos nuimti šią stotelę ir ją prijungti prie kompiuterio ar kito įrenginio.

Įkrovimo stotelės jungtis yra apsaugota nuo dulkių ir drėgmės, tad tai yra didelis pliusas. Taip pat jos magnetai labai tvirtai laiko „Oclean X“ dantų šepetėlį, kas yra džiugu.

Pats įkrovimo laidas yra gana standartinis, kokybiškai pagamintas, apie 70 cm ilgio. Gal kiek neįprasta, kad laidas ne apvalus, o plokščias, kaip juostelė. Bet tai tik dizaino elementas ir esmės nekeičia – laidas tvirtas, jungtys kokybiškos.

„Oclean X“ išvaizda man iškart patiko. Labai gražus elektrinis dantų šepetėlis. Atrodo stilingai ir tuo pačiu moderniai.

Praktiškai visas korpusas yra baltos spalvos ir turime keletą skiriamųjų ženklų: šepetėlio priekyje/apačioje yra „OCLEAN“ užrašas ir logotipas, taip pat užrašą turi ir keičiamas dantų šepetėlio antgalis, o ant šepetėlio nugarėlės randame „Go the extra smile“ užrašą.

„Oclean X“ laikyti rankoje yra labai patogu ir malonu. Glotnus korpusas, o ir pats šepetėlis yra lengvas – sveria vos apie 100 gramų.

Dantų šepetėlio antgaliai yra keičiami – ant jų yra pažymėta ir rodiklytė. Beje, pakuotėje yra viena šepetėlio galvutė, tad iškart verta įsigyti ir papildomų antgalių.

Šereliai yra pagaminti gerai žinomos amerikiečių kompanijos „Dupont“. Tų šerelių čia yra labai daug ir naudojamas 3D dizainas. Turint galvoje ir tai, kad „Oclean X“ užtikrina 40000 kartų per minutę vibracijos dažnį, dantys bus labai kokybiškai išvalyti.

Šepetėlio galvutė užsimauna ant plokščio metalinio antgalio. Tarp galvutės ir šepetėlio „kūno“ lieka mažiau nei milimetro tarpas.

Tas tarpas paliktas specialiai. Taip galvutei yra perduodama maksimali galia ir sumažinamas vibracijų perdavimas atgal į korpusą.

Ir priėjome turbūt daugeliui įdomiausią „Oclean X“ dalį, jo turimą ekraną. Labai retas atvejis ir galbūt netgi toks vienintelis.

Įprastai elektriniai dantų šepetėliai turi vieną ar keletą fizinių mygtukų, o štai „Oclean X“ be fizinio mygtuko dar turi ir spalvotą, 0,96 colių TFT ekraną.

Visas šis ekrano ir valdymo mygtuko elementas atrodo simpatiškai ir nėra išsikišęs į išorę. Pats mygtukas netgi šiek tiek įleistas į patį įrenginį. Geras sprendimas, nes taip lengviau surasti tą mygtuką ir visiškoje tamsoje.

Pirmasis įjungimas ir „Oclean X“ naudojimas be programėlės

Iš esmės šį dantų šepetėlį galima naudoti ir be išmaniosios „Oclean“ programėlės. Nors jos bent trumpam ir prireiks.

Pirmą kartą susiejus „Oclean X“ su programėle, dantų šepetėlis automatiškai pradės rodyti tą laiką ir savaitės dieną, kaip ir bus nustatyta jūsų telefone, taip pat „Oclean X“ perduosite pasirinkto dantų valymo režimo komandą ir, be abejo, atnaujinsite programinę įrangą.

O toliau jau galėsite „Oclean X“ naudotis ir be programėlės. Tad „Oclean X“ valdymas yra labai paprastas. Pagrindinio ir vienintelio mygtuko paspaudimu aktyvuojamas „Oclean X“, dar kartą paspaudus įjungiamas dantų valymas, vėl paspaudus – jis sustabdomas. Dantų šepetėlis automatiškai nustoja vibravęs, kai baigiamas dantų valymo seansas ir ekranas pats išsijungia po 15 sekundžių.

Jei norime užrakinti ekraną ir, kad jis nereaguotų į prisilietimus – reikia nuspausti mygtuką ir jį palaikyti 2-3 sekundes. Beje, naudotis dantų šepetėliu vis tiek bus galima, tik jau keisti valymo režimų ir kitko nepavyks, nes ekranas nereaguos. Norint atrakinti ekraną, vėl nuspaudžiame mygtuką ir jį palaikome 2-3 sekundes.

Pagrindiniame ekrane matome savaitės dieną, datą, laiką (AM ir PM), koks paros metas (rytas, pietūs, vakaras) ir paveikslėlį. Perbraukę pirštu iš dešinės į kairę matysime pasirinktą valymo intensyvumo lygį, valymo režimą ir pasirinktą valymo laiką.

Galiu pasakyti, kad ekranas gerai reaguoja į prisilietimus ir per savaitę laiko nepatyriau kažkokių rimtų nesklandumų. Tiesa, jis reaguoja ir į tekantį vandenį. Jei būsite duše, po tekančiu vandeniu, norėsite tuo metu išsivalyti dantis ir bandysite keisti dantų šepetėlio nustatymus, gali kilti nepatogumų.

Bėgantis vanduo per „Oclean X“ ekraną, jį priverčia reaguoti tarsi būtų liečiamas rankos pirštu. Tad geriau nustatymus keisti tuo metu, kai dantų šepetėlio ekranas neturi sąlyčio su vandeniu. Galima įjungti ir ekrano užraktą, tada nekils jokių nesklandumų.

Pačiame „Oclean X“ dantų šepetėlyje galime pasirinkti valymo laiką iš trijų pasirinkimų: 2; 2,5 arba 3 minutės. Yra trys valymo režimai: „Clean“, „White“ ir „Massage“. Galima įjungti/išjungti valymo zonų priminimą. Taip pat iš 32 dantų valymo intensyvumo lygių išsirinkti sau tinkamiausią. Na, o „About“ skiltyje rodo informaciją apie programinės įrangos versiją ir kiek liko baterijos energijos.

Dantų šepetėlis automatiškai, kas 30 sekundžių, padaro trumpą pauzę ir taip leidžia suprasti, kad metas keisti dantų valymo pusę. Labai geras dalykas ir leidžia visiems savo dantims skirti vienodą valymo laiką.

O ar jis tikrai vienodas, parodo ir štai ši „Oclean X“ statistika. Po kiekvienos dantų valymo sesijos „Oclean X“ ekranėlyje pateikia šią informaciją ir galime pagal ją suprasti ar tikrai gerai valėme dantis.

Dantų šepetėlis turi 6-ių ašių giroskopą ir būtent jo pagalba „Oclean X“ sugeba įvertinti mūsų dantų valymo efektyvumą. Burnos ertmė suskirstoma į 4 sritis ir dantų šepetėlis fiksuoja, kaip kiekvieną jų valomės. Labai šaunus dalykas.

Tad iš esmės galima ir be „Soocas“ programėlės valdyti šį elektrinį dantų šepetėlį, bet su programėle yra kur kas įdomiau ir suteikiama dar daugiau galimybių.

Puikios „Oclean“ programėlės galimybės

Jei atrodė, kad be programėlės „Oclean X“ suteikia daug galimybių, tai su „Oclean“ programėle jų padaugėja bent keletą kartų.

Žinoma, pirmiausiai reikia atsisiųsti „Oclean“ programėlę (tinka „Android“ ir „iOS“), ją įsidiegti, susikurti paskyrą, įjungti telefone „Bluetooth“ ir suporuoti su „Oclean X“ dantų šepetėliu. Viskas įprasta.

Beje, „Oclean“ programėlė turi ganėtinai žemą reitingą ir daugelis žmonių skundžiasi, kad jiems sunkiai sekasi „Oclean X“ suporuoti su šia programėle. Sunku pasakyti ką jie daro ne taip, ar galbūt telefonų operacinės sistemos yra per senos (reikia „Android 4.4“/„iOS 8.0“ ir naujesnių), ar „Bluetooth“ techninis sprendimas senesnis nei „4.0“, tačiau man viskas pavyko be jokių nesklandumų. Vos keletas akimirkų ir jau „Oclean X“ suporuotas su telefone esančia „Oclean“ programėle.

Toliau reikės pasirinkti lytį, nurodyti amžių, ar rūkote, geriate kavą, kokia dantų spalva ir pan. Nurodykite viską kuo tiksliau, nes pagal tai programėlė iškart pasiūlys ir jums rekomenduojamą valymo režimą.

Be abejo, tų valymo planų čia yra daugiau nei 20 ir negana to, galima patiems susikurti savo individualų planą. Kas 30 sekundžių susidėlioti, kaip norite, kad valytų dantų šepetėlis. Tokių individualių planų čia galima susikurti nors ir 100. Ypatingai plačios galimybės.

Ne mažiau puikus dalykas yra tai, kiek daug statistikos pateikia ši programėlė. Galima matyti viso mėnesio dantų valymo statistiką, bet ypatingai išsami ir naudinga yra kiekvieno konkretaus dantų valymo informacija.

Rodoma koks yra pasirinktas dantų valymo režimas, kiek surenkame taškų, kaip gerai išsivalėme dantis, kiek užtrukome laiko, ar ne per stipriai spaudėme dantų šepetėlį prie dantų ir kiek laiko užtrukome valydami kiekvieną burnos ertmę. Beje, automatinė dantų apsauga nuo per didelio spaudimo įsijungia, kai pasirenkame 24 ar aukštesnį intensyvumo lygį ir taip sumažina vibracijų skaičių bei apsaugo dantų emalį ir dantenas nuo pažeidimų.

Atrodo, kad tai ne išmanioji programėlė o asmeninis odontologas – matydami tiek daug informacijos galime imtis atitinkamų veiksmų ir dar labiau pagerinti dantų valymo efektyvumą.

Svarbu paminėti, kad „Oclean“ programėlė palaiko kinų ir anglų kalbas. Kitų kalbų čia nėra, bet pasirinkus anglų kalbą tikrai nelieka nei vieno nesuprantamo hieroglifo. O ir viskas pavaizduota labai išsamiai ir aiškiai.

Taip pat per programėlę galima atnaujinti „Oclean X“ dantų šepetėlio programinę įrangą, įjungti/išjungti apsaugą nuo per didelio dantų šepetėlio spaudimo, pauzių darymo kas 30 sekundžių ir kt.

Nėra butina kasdien naudotis šia programėle ir įkelti duomenis iš „Oclean X“ dantų šepetėlio, bet svarbu atsiminti, kad „Oclean X“ saugo paskutinių 7 dienų duomenis. Tad bent kartą per savaitę įsijunkite programėlę, kad sukaupta dantų valymo statistika nepradingtų ir būtų perkelta į programėlę.

Bendrai, galiu pasakyti, kad valytis dantis su „Oclean X“ yra tikras malonumas. Dantų šepetėlį laikyti rankoje yra patogu, dantis valo puikiai, o kai pateikiama tiek daug naudingos informacijos, tai netgi motyvuoja viską atlikti dar geriau.

O kaip gi „Oclean X“ baterija?

Taip, vos nepamiršau. Juk „Oclean X“ aprūpintas 800 mAh talpos baterija ir, pasak gamintojo, jos turi užtek maždaug 30 dienų. Laikas, žinoma, priklauso nuo to, kaip intensyviai bus naudojamas dantų šepetėlis: kiek kartų per dieną bus valomi dantis (2-3 ar daugiau kartų), koks valymo intensyvumas.

Taip pat gamintojas nurodo, kad „Oclean X“ ekrane atsiras įspėjamasis ženkliukas, kai baterijos energijos liks nedaug. Kol kas aš jo nemačiau, nes „Oclean X“ atkeliavo su 100 % įkrauta baterija.

Ir šios apžvalgos publikavimo metu jau yra praėjusi savaitė laiko, kaip naudojuosi „Oclean X“ dantų šepetėliu. Pirmąsias kelias dienas jį daug testavau ir išbandžiau įvairius dantų valymo pasirinkimus, o dabar juo dantis valausi du kartus per dieną, pasirinkęs 15 valymo intensyvumą ir pasirinkęs „Clean“ režimą.

Tad per visą testavimų savaitę „Oclean X“ baterija neteko 20 % energijos. Taip skaičiuojant, baterijos energijos tikrai užteks 28-35 dienoms – manau, kad tai labai geras rezultatas.

Kaip jau ir užsiminiau, „Oclean X“ įkraunamas belaidžiu būdu, prijungus įkrovimo stotelę prie kompiuterio ar kito įrenginio. Palaikomas 5V/1A ir 5V/2A įkrovimas ir gamintojas teigia, kad pilnai įkrauti bateriją užtruks tik 2 valandas. Kol kas to nei patvirtinti, nei paneigti negaliu.

Įkrovimo metu „Oclean X“ ekranėlyje matyti procentinė baterijos įkrovos išraiška.

Ir priėjome prie trupučio filmuotos medžiagos. Šiame vaizdo įraše galite pasižiūrėti, kaip keliaujama per „Oclean X“ parametrus, kaip jie keičiami, aktyvuojami ir kaip dantų šepetėlis darbuojasi po tekančiu vandeniu. Kadangi jis turi IPX7 standartą, tai jis yra visiškai atsparus vandeniui.

Galutinis verdiktas

Trūkumai bei ko dar norėtųsi:

  • iš tikrųjų, tai rimtų trūkumų šis dantų šepetėlis neturi. Na, tik būdamas labai priekabus galėčiau sakyti, kad jo ekranas pradeda reaguoti į tekantį vandenį. Bet ar tai kritinis dalykas, nusveriantis visus „Oclean X“ privalumus? Tikrai ne;
  • štai jei „Oclean X“ turėtų ir kelionėms skirtą dėkliuką, kaip kad turi „Soocas X5“, būtų galima sakyti, kad tai praktiškai tobulas elektrinis dantų šepetėlis.

Privalumai:

  • Labai gražaus dizaino, išvaizdus, turintis spalvotą ekraną dantų šepetėlis;
  • Visiškai atsparus vandeniui – IPX7 standartas;
  • Lengvas, patogus laikyti rankoje, neslysta;
  • Kokybiška įkrovimo stotelė, kuri veikia ir kaip dantų šepetėlio laikiklis. Turimi magnetai yra stiprūs, dantų šepetėlis laikosi tvirtai;
  • Labai geros kokybės dantų šepetėlio galvutė su amerikiečių kompanijos „Dupont“ šereliais, 3D dizainas;
  • Ryškus, spalvotas 0,96 colių TFT ekranas. Gerai reaguoja į prisilietimus;
  • Galima naudotis ir be programėlės, rinktis iš trijų valymo režimų ir 32 intensyvumo lygių;
  • Atsimena paskutinį dantų valymo režimą;
  • Dantų apsauga nuo per didelio spaudimo;
  • Vibracijos dažnis siekia iki 42000 kartų per minutę;
  • Itin platus valymo planų pasirinkimas programėlėje – 20 jau sudarytų planų ir galimybė susikurti kone 100 savo individualių planų;
  • Ypatingai išsami dantų valymo statistika;
  • Baterijos energijos likučio indikatorius ekrane, belaidis įkrovimas ir puikus baterijos tarnavimas – iki 35 dienų.

Apibendrindamas galiu pasakyti, kad „Oclean X“ yra aukščiausios klasės elektrinis dantų šepetėlis. „Oclean X“ yra modernus, labai gražus ir neįtikėtinai funkcionalus dantų šepetėlis. Juo naudotis yra itin malonu ir paprasta.

Puikiai tinka ir tiems, kurie nemėgsta ar dėl kažkokių priežasčių nenori naudotis programėle ir tiems, kurie nori maksimalaus funkcionalumo ir siekia patys susidaryti individualų dantų valymo planą ir stebėti visą statistiką.

P.S. Dėkojame internetinei parduotuvei Gearbest.com už galimybę išbandyti „Oclean X“ elektrinį dantų šepetėlį. Jei susidomėjote šiuo prietaisu ir norite jį įsigyti sau ar artimiesiems, šiuo metu jam taikomas specialus nuolaidos kuponas GBAFF062704, tad galutinė jo kaina yra 48,91 €.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(5)
(6)

Komentarai (1)