Vienas geriausių telefonų ieškantiems geriausio santykio tarp kainos ir kokybės? „Esu įsitikinęs, kad už tokią kainą Redmi K20 suteikia ženkliai daugiau, nei galėtume reikalauti – ir tai yra neįkainojama“ („Redmi K20“ apžvalga, Video)  (1)

„Šiomis dienos yra keletas akivaizdžių dalykų: ateinanti naktis po dienos, besikeičiantys metų laikai ir mokesčiai. Ir, žinoma, išmanieji telefonai. Tik štai išsirinkti išmanųjį telefoną ne taip jau lengva – ir čia keblumų eiliniam vartotojui kyla bet kokioje kainų kategorijoje.

Tai ką gi galima padoraus išsirinkti maždaug 300 eurų kategorijoje – kad nereikėtų stipriai išlaidauti ir telefonas suteiktų tikrą malonumą? Yra keletas pasirinkimų: „Samsung Galaxy M40“, „Vivo V15“ su savo iššokančia kamera arba nuostabaus dizaino „Oppo F11 Pro“.

Bet jei pasižiūrėsite į naujausią „Redmi K20“, tikrą Kinijos gamintojo išmaniųjų telefonų bombą, greitai suprasite į ką vertą investuoti savo sunkiai uždirbtus pinigus.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vishal‘as Mathur‘as savo „Redmi K20“ apžvalgoje taip pat atkreipia dėmesį, kad šiuo metu jau yra išleista ir kiek galingesnė bei brangesnė „Redmi K20 Pro“ versija (nuo 389,15 €), kuri dar vadinama „Xiaomi Mi 9T Pro“.

Tačiau grįžkime prie „Redmi K20“ ir čia galima rinktis trijų versijų išmanųjį telefoną:

  • 6 GB RAM + 64 GB ROM, kurio kaina siekia apie 317 eurų;
  • 6 GB RAM + 128 GB ROM, pastarasis kainuoja apie 335 eurų;
  • ir 8 GB RAM + 256 GB ROM, kurio kaina siekia apie 344 eurus.

Ir prieš renkantis „Redmi K20“ versiją, labai svarbu atkreipti dėmesį, kiek reikės vidinės atminties, kadangi telefonai nepalaiko papildomos atminties kortelės.

„Redmi K20“ galima rinktis iš keleto „ugninių“ spalvų derinių bei tradicinių, kaip baltos ir juodos. Tad kiekvienas gali pasirinkti telefoną pagal savo skonį ir mėgstamas spalvas.

„Metalo ir stiklo derinys turi akivaizdžių privalumų ir Redmi K20 išvaizda yra nuostabi.

Iš pradžių telefonas gali atrodyti kiek slidus, tačiau greitai prie to priprantama (o be to, telefoną galima įdėti į pakuotėje esantį dėkliuką arba pasirinkti iš jų gausos aut. past.).“

Apžvalgininkas teigia, kad „Redmi K20“ sveria 191 gr. ir „yra lengvas, dėl savo dizaino sprendimų patogiai guli rankoje – tarsi prisitaiko prie delno kontūrų, ir Xiaomi tikrai pasistengė, kad telefono išvaizda būtų puiki.“

„Redmi K20 turi C-tipo USB jungtį, tad palaiko greitąjį baterijos įkrovimą, ir yra senoji geroji 3,5 mm audio jungtis.

Ekrane esantys pirštų atspaudų skaitytuvai gal dar ir ne visiems patinka, bet šis Redmi K20 skaitytuvas tiesiog instinktyviai traukia rankos pirštą prie ekrano ir kas svarbiausia – jis veikia nuostabiai.“

6,39 colių ekraną „Xiaomi“ vadina „Horizon AMOLED“. Tad čia turime 2340 x 1080 raiškos ekraną ir „Gorilla Glas 5“ apsaugą tiek telefono priekyje, tiek ir jo gale.

„Tik paspauskite telefono įjungimo mygtuką ir jums neliks jokių dvejonių – Redmi K20 ekranas yra labai ryškus. Ir tai puiki telefono savybė – ypač jei juo dažnai naudositės lauke. Tiesiog eidami nuo savo automobilio link biuro galėsite greitai ir patogiai pasitikrinti el. paštą bei atlikti kitas užduotis.

Kai tik MIUI pradės dirbti ir pradėsite keliauti per savo mėgstamas programėles, nuotraukas ir galbūt netgi Netflix‘e pasižiūrėsite paskutinę The Society seriją, iškart pamatysite šio ryškaus ekrano privalumus.

Žinoma Redmi K20 palaiko HDR, tad jei tik jūsų programėlės palaiko HDR vaizdo transliacijas, patirsite dar daugiau malonumo.

Man labai patiko šio telefono ekranas ir kaip patogu bei malonu žiūrėti vaizdo įrašus, skaityti elektronines knygas ar tiesiog naršyti po Instagram‘ą.“

„Redmi K20“ aprūpintas „Qualcomm Snapdragon 730“ procesoriumi ir turi 6 GB RAM. Vidinę atmintį galima rinktis tarp 64, 128 ir 256 GB.

„Tai yra viena iš naujausių Qualcomm mikroschemų ir aš niekad nepastebėjau, kad telefonas dirbtų kažkaip vangiai ar atsirastų kažkokių pakibimų. Kad ir ką daryčiau su telefonu, kad ir kokias užduotis jis atliktų – viskas veikia puikiai.

Žinoma, galbūt Xiaomi galėjo įdėti ir Snapdragon 855 (pastarasis yra Redmi K20 Pro modelyje aut. past.), tačiau pačios esmės tai nekeičia – telefonas veikia puikiai.

Štai kodėl žmonės pradėjo pirkti hečbeką su 1,2 l varikliu, o ne sedaną su 1,5 l varikliu, nors abu kainuoja iš esmės tiek pat. Nes žmonių buvę poreikiai galiai keičiasi.“

Apžvalgininkas teigia, kad „Redmi K20“ „MIUI“ operacinė sistema yra labai gerai optimizuota ir puikiai papildo „Android“.

„Iš tikrųjų nors K20 nėra žaidimų telefonas, tačiau jūs tikrai nustebsite. Game Turbo 2.0 režimas žaidimų metu padidina ekrano reagavimą į prisilietimus, pačiam žaidimui automatiškai paskiriama daugiau telefono resursų ir Adreno 618 vaizdo plokštė tuo metu dirba tik tam, kad kuo geriau apdorotų žaidimą.

Tad bendras rezultatas yra tikrai geras – nepastebėjau, kad žaidimai strigtų ar nukristų kadrų per sekundę rodiklis.“

„Redmi K20“ turi 4000 mAh talpos bateriją ir kai telefonas naudojamas įprastai – jos užtenka 1,5 dienos.

Telefonas palaiko 18W įkrovimą („Redmi K20 Pro“ palaiko 27W „Sonic Charge“ įkrovimą) ir jei norėsite juo pasinaudoti, teks atskirai įsigyti šį, maždaug 13 eurų kainuojantį įkroviklį.

„Kai kurie gali sakyti, kad OnePlus telefonų pirkėjai jau iškart pakuotėje gauna greitąjį įkrovimą palaikantį įkroviklį, tačiau atsiminkite, kad šie telefonai ir kainuoja ženkliai brangiau.“

Telefono gale yra 3 kameros: 48 MP, 8 MP telefoto kamera ir 13 MP plataus kampo kamera. Pagrindinis jutiklis yra „Sony IMX582“ ir tiesą pasakius, tokias pačias kameras turi „Redmi K20 Pro“.

„Skirtumas tik tas, kad Pro versija palaiko 4K vaizdo įrašymą ir turi lazerinę fokusavimo sistemą.

Ir galiu drąsiai pasakyti, kad Redmi K20 ir, be jokios abejonės, Redmi K20 Pro, yra geriausias kameras turintys išmanieji Redmi serijos telefonai.“

Vishal‘as teigia, kad dienos metu darytose nuotraukose gausu ryškių, sodrių detalių. Portreto režimas dirba puikiai, o „macro“ nuotraukos yra labai ryškios ir detalios.

Fotografuojant patalpose ir esant prastam apšvietimui, kameroms tenka padirbėti daugiau ir tik labai priartinus padarytą nuotrauką galima įžvelgti tam tikrų vaizdo iškraipymų.

„Bet kuriuo atveju Redmi kameros dirba labai gerai ir kompanija juda tinkama linkme. K20 fotografuoja ir filmuoja labai gerai.“

„Redmi K20“ telefono priekyje turime 20 MP iššokančią kamerą ir apžvalgininkas teigia, kad šis mechanizmas veikia puikiai, o ir LED rėmelis atrodo puikiai.

„Beje, pats kameros modulio išvažiavimas/iššokimas nėra toks greitas kaip norėtųsi. Ketinant pasidaryti asmenukę, tai visai nesukelia problemų, bet jei telefoną atrakinsite su Face ID, tai gali pradėti kiek erzinti.“

Galutinis verdiktas

„Kaip jau ir užsiminėme, yra keletas tikrai dėmesio vertų telefonų, jei jūsų asmeninis biudžetas yra apie 300 eurų.

Tačiau viską įvertinę ir apsvarstę, mes galime drąsiai teigti, kad šių telefonų sąrašo viršūnėje būtų Redmi K20.

Puikus dizainas, fantastiškas ekranas, itin stabiliai dirbantis ir našus, labai geros kameros, kurių praktiškai bet kuriam vartotojui užteks su kaupu.

Ir aš esu įsitikinęs, kad už tokią kainą Redmi K20 suteikia ženkliai daugiau, nei galėtume reikalauti – ir tai yra neįkainojama.“

O štai šioje apžvalgoje galite pasižiūrėti, kaip atrodo su  „Redmi K20“ telefonu darytos nuotraukos ir kokia filmuotos medžiagos kokybė:

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(7)
(-3)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: