Ieškome įdomiausio matematikos uždavinio ir geriausio uždavinių sprendėjo  (3)

Gruodžio mėnesio konkursas baigėsi! Bet neleisime tinginiauti. Sausio mėnesį matematikos mėgėjams siūlome dvigubą konkursą!


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rinksime ne tik geriausiai uždavinius sprendžiantį skaitytoją, bet ir įdomiausią uždavinį. Jau nuo šiandien galite siųsti uždavinius, juos talpinsime puslapyje ir vasario 2 dieną bus išrinktas pats populiariausias uždavinys, bei daugiausiai uždavinių teisingai išsprendęs skaitytojas.

Konkurso taisyklės:

  1. Konkurso tikslas – populiarinti matematiką ir atskleisti jos įdomiąją pusę.
  2. Konkurso metu bus skelbiami skaitytojų atsiųsti uždaviniai. Kiekvienas dalyvis gali atsiųsti ne daugiau nei 2 uždavinius. Konkurso uždavinių priėmimas stabdomas, sulaukus 20 tinkamų uždavinių, arba tęsiamas iki sausio mėnesio pabaigos.
  3. Gauti uždaviniai bus talpinami pagal eiliškumą, po ne daugiau kaip vieną uždavinį per dieną.
  4. Uždaviniai turi būti aiškūs, tinkamai suformuluoti, nieko neįžeidžiantys. Taip pat turi būti suformuluotas teisingas uždavinio atsakymas, bei sprendimas.
  5. Įdomiausias uždavinys bus renkamas pagal straipsnio apačioje esantį reitingą (skaitytojų „Verta skaityti“/„Neverta skaityti“).
  6. Uždavinio atsakymą ir sprendimą reikia pateikti iki kito uždavinio paskelbimo. Paskutinio uždavinio sprendimą reikia pateikti iki sausio 31 dienos 24 val. Skelbiant naują uždavinį, bus paskelbiamas ir teisingas ankstesnio uždavinio atsakymas su sprendimu.
  7. Atsakymai be sprendimų, ar paaiškinimų nevertinami.
  8. Dalyvis gali naudoti tik savo sugalvotą sprendimą. Esant keliems vienodiems sprendimams bus vertinamas tas sprendimas, kuris pateiktas anksčiau.
  9. Jei keli dalyviai pateiks po vienodai teisingų atsakymų su sprendimais, bus traukiami burtai.
  10. Nugalėtojai bus paskelbti vasario 2 dieną. Jie gaus po įdomią knygą.

Uždavinius talpinkite čia:


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Ieva Kilienė
(22)
(0)
(22)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: