„Įvežti į Lietuvą branduolinį ginklą.“ Putinas išprotėjo  ()

Vyksta pasiruošimas karui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pareiškė, kad jo šalis ruošiasi karui. Vis dėlto pirmiausia tai yra beprotiškas Putino planas, kurį buvo liepta vykdyti Baltarusijos diktatoriui.

Planas yra toks, kad Lukašenka būtų pasirengęs reikiamu momentu įvykdyti karinę provokaciją prieš Lietuvą. Tokią nuomonę išreiškė Ukrainos karo teisės studijų centro vadovas Oleksandras Musijenko.

„Šios provokacijos tikslas turėtų būti sąmokslas įsiveržti į Lietuvos teritoriją ir bandyti ten įvežti Baltarusijoje esantį rusišką „Iskander“ su branduoline kovine galvute“,  – mano jis.

[Pasaulinė premjera] Iš EU su kuponais „Touroll U1/J1“ serijos el. dviračiai tik nuo 499€. Su įspūdingomis dovanomis. Ribotas kiekis ir laikas (Video)
5245 8

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-04-16!

Dovanos

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

1 metų garantijos

„Touroll J1“, „Touroll J1 ST“, „Touroll U1 29“ ir „Touroll U1 26“

Išsamiau

Oleksandras Musijenko pažymėjo, kad Kremliui šis planas reikalingas tam, kad būtų bandoma eskaluoti situaciją. Rusai neketina okupuoti Baltijos šalių, tačiau jiems reikalingi tokie kariniai veiksmai. Vladimiras Putinas nori priversti Vakarų šalis derėtis su Rusija. 

„Tačiau Lukašenka to nelabai nori. Neatrodo, kad jis būtų savižudis. Jam būdingas savisaugos instinktas. Todėl jis stengiasi „nutekinti“ tam tikrą informaciją Vakarams, pateikti duomenis apie tai, kas, kam, kada, kas ruošiasi, kas gali įvykti ir panašiai“, –  sakė karo ekspertas.

 

Iš kitos pusės, karui galima ruoštis labai ilgai. Baltarusija Rusijos nurodymu netoli Gomelio stato karinį miestelį. Jie nuolat atideda statybas, atidavimą eksploatuoti, padidino sąmatą ir panašiai.

„Šio pasirengimo laikas gali būti labai tempiamas, nes A. Lukašenka nenori, kad V. Putinas juo naudotųsi ir dar užpultų Baltijos šalis. Todėl jis bando įvairiais būdais apie tai įspėti, ir delsti kiek įmanoma ilgiau“, – pabrėžė O. Musijenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(16)
(-1)

Komentarai ()