Mokslininkai praneša apie gyvybės kilmės Žemėje – ir galbūt Marse – supratimo proveržį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

laukinis_lt 2022-06-09 08:02
Populiariai paaiškinant tokio straipsnio mintį: Kietajame diske saugoma informacija. Informacijos kietajame diske atsiradimą galima paaiškinti nurodžius, kaip kalvėje primityviomis priemonėmis galima pagaminti primityvų kietąjį diską. Valio - programuotojų nebereikia, nes turint kietą diską - jo užpildymas informacija - tai automatinis procesas.
punktyras 2022-06-09 11:11
Kaip primityviam paaiškinimui, pernelyg užlenktai Gyvybės dėlionės blokų kosmose pilna, bet tuščios vietos – dar daugiau. Pakankamai daug tokios dėlionės detalių susikaupia uolinėse planetose. Bazaltinėse uolienose esantis nikelis ir boras padeda dėlionės blokams susijungti į pakankamai didelius dėlionės fragmentus, kad iš jų galėtų pradėti vystytis sudėtingesnė gyvybė.
laukinis_lt 2022-06-09 16:12
Supraskite teisingai: kompiuteris, be programinės įrangos - toks pat "negyvas", kaip koks lauko akmuo. Tas pats ir su gyvybe. Vien aminorūgštys, baltymai ir kita gyvybės statybinė medžiaga be informacijos - tik dar vienas cheminis junginys. Taigi, būtų žymiai įdomiau sužinoti iš mokslininkų kaip atsirado gyvybės "windowsai".
punktyras 2022-06-10 14:29
Mes kalbame ne apie kompiuterį. Gyvybės „geležis“ ir „softas“ yra vienas ir tas pats dalykas. Ypač – pačios pirmosios gyvybės. Neįmanoma tokios informacijos abstrahuoti nuo tos informacijos laikmenos. Tad, pirmieji susidarę nukleotidai tuo pačiu yra ir pirmoji OS.
Hmz 2022-06-10 14:50
Informacija - tai materialių objektų savybė, nagrinėjama atskirai nuo pačių objektų. Visiškai nesvarbu, ar mes kalbame apie dažų plėmus ant popieriaus, ar magnetinių domenų orientaciją HDD, ar apie nukleotidų išsidėstymą DNR. Nėra jokios metafizinės "informacijos", apie kurią mėgsta svaiguliuoti humanitarai.