Prieš 300 metų nuskendusiame laive aptiktas milijardų vertės aukso lobis: šalia jo – kitos stulbinančios brangenybės (Video)  ()

Prie Kolumbijos krantų aptikti sudužę šimtmečių senumo laivai, o juose – aukso monetų lobis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot valdžios atstovų, Kolumbijos karinių jūrų pajėgų pareigūnai, atliekantys seniai nuskendusio „San Jose“ galeono povandeninę stebėseną, netoliese aptiko dar dvi istorines laivų duženas.

„Pastaraisiais metais buvo įsigyta įranga, su kuria galima pasiekti didelį gylį ir išgauti geriausius vaizdus. Tai mums leis ne tik apsaugoti lobį, bet ir vykdyti ilgalaikę ir nuolatinę jo stebėseną tam, kad laivų duženos būtų visiškai išsaugotos ir apsaugotos iki tol, kol bus iškeltos iš vandens. Šie lobiai bus prieinami visam pasauliui ir bus eksponuojami muziejuose“, – teigė Kolumbijos prezidentas Ivanas Duque.

Manoma, kad vienas iš šių rastų laivų yra Ispanijos kolonijinių laikų laivas, o kitas tikriausiai paskendo prieš maždaug 200 metų, vykstant Kolumbijos nepriklausomybės nuo Ispanijos karui. Burinis „San Chose“ laivas nuskendo 1708 m., netoli Kolumbijos Karibų jūros uosto Kartachenoje.

Kai kurie istorikai mano, kad jo gabenti lobiai šiandien galėtų būti verti milijardų.

 

Naujausiose sudužusio laivo nuotraukose matyti auksinės monetos, patrankos, vazos, įvairūs indai ir kiti daiktai.

Valdžios institucijos šiuo metu stengiasi sudužusį laivą ir jo turinį iškelti iš vandens, kad turtus būtų galima eksponuoti muziejuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()