[Žinios trumpai] Kinija įspėjo JAV - karas bus 100%: „Mes nebeturime kitos išeities“  (45)

Kinijos Liaudies Respublikos gynybos ministerijos vadovas Wei Fenghe patikino, kad kinų ginkluotosios pajėgos bet kuriuo atveju „pilnai išspręs Taivano klausimą“. Tai buvo paskelbta saugumo forume „Šangri-La“, praneša naujienų tinklas France 24.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija pasiryžusi kovoti iki pergalės, siekdama neleisti paskelbti Taivano nepriklausomybės. Jį Kinija laiko savo teritorijos dalimi.

„Pekinui tiesiog nebeliko kito pasirinkimo“, - sakė Wei Fenghe. „Kovosime nepaisydami jokios kainos ir kovosime iki pat pabaigos. Niekas neturi nuvertinti Kinijos karių pasiryžimo ginti savo šalies teritorinį vientisumą. Tie, kas siekia Taivano nepriklausomybės, taip bandydami suskaldyti Kiniją, tikrai sulauks atpildo.“

Kartu Wei Fenghe įspėjo JAV, liepdamas „nesikišti į Kinijos vidaus reikalus“.

„Mes pasiryžę daug paaukoti, jei prireiks - netgi užimti salą jėga. Tačiau galiausiai Taivano klausimą išspręsime galutinai. Kinija aiškiai praneša JAV, kad teritorijos suvienijimas yra neišvengiamas. JAV dar turi šiek tiek laiko tam, kad priimtų tinkamus sprendimus“, - sakė ministras.

 

Savo ruožtu, JAV prezidentas Joe Bidenas paskelbė, kad amerikiečių valdžios atstovai prisiima atsakomybę apginti Taivaną, jei Kinija imtusi karinės agresijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(22)
(22)

Komentarai (45)