[Žinios trumpai] Kinija įspėjo JAV - karas bus 100%: „Mes nebeturime kitos išeities“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2022-06-13 23:01
Čia pats blogiausias scenarijus koki galiu numatyt. Jei čeinykai pradeda atakuoti Taivaną tada karas ateis ir iki mūsų. Visiem bus riesta. Tikiuosi nebus pradėtas karas su taivanu, nes tai bus 3 pasaulinis... Ukraina nelabai kam rūpėjo, nebent dėl savo išvystyto žemės ūkio. Taivanas aukštų technologijų šalis kurių reik visiems. Į karą įsitrauks jav, Japonija, uk, Australija... Rusija tikrai naudosis proga ir eis Pabaltijo linkme.
HardAxe 2022-06-14 01:49
tikėkimės jie bus pakankamai nusilpę kare su UA, kad nepradėtų antro fronto su NATO.
donatasv 2022-06-14 09:19
Blogiausia yra tai, kad "ekspertų" eskaluojami 2 gal 3 mėn. ir rusijai pareis krantai, tai nėra tiesa. Pradės jaust tarkim sankcijų pasekmes, bet tai turi ir atvirkštinį efektą. Įsibėgėjus bedarbystė gali paskatint tą pačią neapykantą vakarams. Daug paprasčiau permesti viską karo pramonei ir rast alkanų bedarbių mūšio laukui, su neapykanta "nacikams" kurie atėmė jo pragyvenimo šaltinį eis žudyt. Technikos atžvilgiu jie ten gali tampytis metus, du o gal ir daugiau. Viskas priklausys kiek technikos dar likę ir kaip įvertins savo pajėgas. Buvo pratę kovot prieš pusiau laukinius, gentis, o čia pamatė šiek tiek civilizuoto pasipriešinimo. Nato atkirtis būtų daug stipresnis ir karo eiga nebūtų kaip Ukrainoje. Niekas nežaistų bandydami atstumt iki sienų pakraščių eitų kiaurai visais įmanomais frontais, kad perkelti karą į rusijos teritoriją. Pats suvalkų koridorius įbėgau atkirtau ir jau čia mano, taip nebus. Greičiau priimtų suomius ir švedus į nato. Sienos ilgis išauga, galimybė apsupt taipogi. Armijos paskirstymas stabdant komplikuotųsi smarkiai. Tai būtų labai rimtas atgrasymo veiksnys manau.
Dannas3 2022-06-14 09:52
Yra daugybe video, kur kalbama, kad kinai neturi beveik jokiu sansu uzimt Taivana. Jei trumpai: 1. Taivanas ne Ukraina, kur su agresore sieja neaprepiami laukai. Dar labiau, visa pakrante labai kalnuota, ir issiverzimui is juros realiai tinka tik viena salos dalis. 2. Taivanas karui ruosiasi daugybe metu. 3. Kinai skirtingai nei rusai, visiskai neatsparus sankcijoms, nes importuoja ne tik maista bet ir energetika. Uztenka blokuoti persu ilanka ir jiems pizdule. Masinis badas ir mirtys prasidetu po puses metu. 4. Geopolitiskai visiski bedanciai nes apsupti, ne tokiu geru draugu, t.y Indija, Japonija, Australija. Ju laivynas butu efeltyvus tik arti kranto, nes toliau nuplaukus, niekaip negaletu apsigint. Taip kad gali nejuokint su savo gasdinimais.
donatasv 2022-06-14 10:10
1. Reljefas iš kinijos pusės į salą nėra palankus, bet šiais laikais raketos, lėktuvai, dronai gali skrist padaryt didžiausią darbą. Tada tik belieka apiplaukt ir išlipt iš kitos pusės, arba pakraščiuose. 2. Kinijos pasiruošimas nelygus taivanio... n kartų. 3. Be kinijos ir visas likęs pasaulis krenta į gilę duobę, taip kad sankcijos būtų skaudžios visiems ir nežinia kam skaudesnės. Paprastas pavyzdys rusiška nafta ir dujos ką daro. Korumpuotas ruskis pasivaikščiojimas parke lyginant su kinu. 4. Apsaugok laivyną iš oro, po vandeniu ir galėsi plaukt kur nori. Tereik atgrasyt priešą pakankamai toli. Kino žvalgybos galimybės turėtų būt plačios. Badu kinų nepaimsi, jei jie puls bus pasiruošę ne taip kaip rusai. 30k ar visas 100k kareivių tai jiems bus vienas juokas. Tokio fakto pareiškimo akivaizdoje jau ir man norisi krutint vokiečius su prancūzais, kad darytų išvadas ir skubiau su rusija. Kitaip dūmų uždanga nepasitrauks greit...
Dannas3 2022-06-14 11:19
Ok politologe ir karybos eksperte, bus kaip jus pasakysite. Kai net nerauki kai turiu galvoj liaudies masini bada, o ne kareiviu. Aha apgins is oro, o is kur lektuvai kils? Dar karta priminsiu rusija yra viena didziausiu maisto ir energetikos eksportuotoja, todel jiems sankcijos nebaisios. Kinija yra atvirksciai, taip kad sankcijos jiems butu baisios. Ir gal nesvaik kad vakarams butu skaudziau be kinisku sudniekiu. Pvz Lietuvos importas is kinijos isvis niekinis.
Laurynas19 2022-06-14 11:19
Kur dingo "we are all in this together" ? visi draugiškai susikibę rankutėm laukėm skiepų, sąžiningai dėvėjom kaukes. Kur visa tai.. kuo tikėjom...
Laurynas19 2022-06-14 11:30
Gal tu apie kažkokią kitą salą kalbi? Visi pagrindiniai Taivano miestai gražiai atsisukę į Kiniją. Papludimiai tokie lygūs ir gražūs kad su valtele gali atirkluoti, visur išvien tik uostai, net palangos lygio kopų nematyti, kad bent atsišaudant už ko pasislėpti būtų. Upėmis gali pasiekti Taivano kalnus (kurie tik nuo vidurio prasideda), o visa pagrindinė Taivano dalis lygesnė nei Olandaja ar Belgija.. Vieni gėlyčių laukai.
Laurynas19 2022-06-14 11:45
Iš kur jūs tokią info traukiat?? Mano google gal ne taip veikia? Visos nuotraukos, goodle maps, "street view" , rodo kad 290km nuo Taipėjaus iki Taiwano miesto vien lygi pakrantė su uostais, upėmis bei gėlytėmis. Kalnai prasideda tik apie 70km nuo kranto, kur nėra faktiškai nei Vieno Taivano miesto, niekas ten lapių neis naikinti..
donatasv 2022-06-14 11:53
Lietuva pasaulio bamba kuri niekam neįdomi? Amerika tiek sumerkus į fabrikus kinijoje, kad rusiškų išteklių atsisakymas visai eu bus kaip eilinis pasivaikščiojimas po parką. Kinijos pramonė ir gamybos galimybės aprūpina visą pasaulį ir ne tik šūdukais. Atjungus tuos fabrikus nuo pasaulio stygius atsiras staiga visam pasauliui nuo telefono / kompo / elektronikos iki eilinio tavo minėto šūduko. Kinam beliks tik apsirūpinti maistu, be elektronikos, detalių ir kitų nesamonių tiekimo iš chaina towno tau neliks kuom net tą maistą užaugint. Arba kaina užaugs tiek, kad prarasi norą valgyt. Pervedus kinijos pramonę į karinę padėtį, nelabai įsivaizduoju ką jie galėtų išdarinėt.
Laurynas19 2022-06-14 12:06
Taikliai. Pridėsiu tiek: Visa automobilių pramonė, kartoju VISA AUTOMOBILIŲ PRAMONĖ priklauso nuo kinijos bei Indijos. Prasidėjus karui, pajausim Visi Europoje per 1 mėn. kai pradės trūkti detalių bet kokiai bet ko produkcijai. Perkelti dalį tos produckcijos užtruks 2-3mėn. Bet perkelti visos nebus įmanoma netgi per 3-5metus. Karinės invazijos bei karo Taivane nebus. Taivanas tiesiog pamirš apie nepriklausomybę.
Dannas3 2022-06-14 12:52
O tai pala, kam nuo to blogiau. Kad visos kompanijos pabegs is salies, kaip tai atsitiko rusijos atveju. Ir salies eksportas ant ko laikosi ekonomika zlugs iskart. Kinija jau nebera pigi darbo jega, tai tik paspartintu procesa, t.y fabriku issikraustyma is ten. Taivanas turi beveik visiska puslaidininkiu monopoli pasaulyje. Kas valdys Taivana, tas bus pasaulio valdovas 21 amziuj. Tai galiu matyt, kaip Jav "leistu" numigruot Taivanui i kinu itaka. Geopolitiniu poziuriu, amerikieciams taivanas yra kur kas svarbesnis nei pvz Ukraina. Todel ir kinijos galimybes yra labai apribotos tam regione, ypac kalbant apie judejima vandenyne, kai dauguma saliu yra Jav sajungininkai.
donatasv 2022-06-14 12:54
Šitas variantas priimtinas visam pasauliui išskyrus patį taivaną. Bet jau ne pirmas kartas, kada randą bendrą kalbą kinijai parodžius kumštį. Čia dabar visi paukščiukų mylėtojai ir netik pradės rėkt, o jei lietuvai taip būtų buvę rusijai pradėjus grasint... Aišku būtume sėdėja po ruso sparnu ir kentėją, o ką daryt?
UTF16 2022-06-14 12:59
Nu taip, dar liko keli kaimai Rusijoj su šauktiniais, jie po 3 dienų skubių mokymų bus išsiųsti į Pabaltįjį, apmėtys čia visus piktais žodžiais, skrajutėm, akmenukais, gal net ietim. Jau tuoj bus pusmetis, kaip jie Ukrainoj niekaip nesusitvarko, o tu čia apie karą su NATO šneki?
donatasv 2022-06-14 13:09
Praplautos smegenys? Ar optimistas kaip reikiant? Jei reiks ras ir milijona tokių, kol išnaikinsi koloradą tai jie spės ir pusę europos apšikt...
UTF16 2022-06-14 13:22
Aš net neįsivaizduoju, ką mes darytume be štai tokių internetinių komercijos ir geopolitikos egzpertų... Atidarai fabriką kokioj nors skylėj užsieny ir viskas, tavo rankos surištos, gali jie tave nors ir atominėm apmėtyti – jokių alternatyvų nebėra ir tiesiog negali būti, nes infrastruktūra juk gi ir šitiek pinigo investuota!.. Nesvarbu, kad jie tave nušauti grasina, svarbu kad buvo INVESTUOTA, o palikti – gaila...
Dannas3 2022-06-14 13:26
Tik priminsiu, kad vakaru fabrikai atsiribojo nuo rusijos per savaite nuo karo pradzios.
donatasv 2022-06-14 13:57
Eu fabrikai rusijoje nelyginkit kinijoje. Rusijoje fabrikai tam, kad tiekti rusiškai rinkai ir išvengti mokesčių. Ten atvažiuoja detalės surenkama ir atiduodama. Kinijoje viskas nuo A iki Z vyksta ir viskas išvystyta, bent jau didelė dalis komponentų tai tikrai. Subtilybės kaip lietuviški lazariai galbūt surenkami ir kalibruojami kažkur kitur... Skirkit priklausomybes. Užteko VW patrumpint laidų tiekimą iš ukrainos jau bliauna bėda, užtrumpinus kiniją kas bus? Nebe reikalo visas pasaulis bando persiorientuoti ir mažinti priklausomybę, nuo to pačio taivano ir kinijos...
miiinnde 2022-06-14 14:22
Esat naivus vaikai, kurie vertinat Kinija tik kaip sali, kur stovi fabrikai, kurios betkada galima kur nors kitur pastatyti. Pasigilinkit labiau kokia pasaulio ekonomikos dalis prilauso Kinijai ir kokia dalis aplamai pasaulio technologiju ir ne tik kompaniju yra kinu rankose. Paprastas pavyzdys- vienas NBA zaidejas kazka leptelejo pries Kinija ir jau kitos NBA varzybos vyko offline, be jokiu tiesioginiu transliaciju. Dabartinbej situacijoj greiciau Kinija gali ivesti sankcijas pasauliui nei pasaulis Kinijai.
Mbucks12 2022-06-14 15:03
Ačiū, pasijuokiau.