[Žinios trumpai] Tikra interneto sensacija tapusi buvusi Krymo prokurorė sukėlė tikrą skandalą Rusijoje: karą pavadino „katastrofa“, paaiškėjo jos likimas  ()

Buvusi Krymo prokurorė Natalija Poklonskaja buvo atleista iš pareigų Rusijos vyriausybėje, praėjus kelioms savaitėms po to, kai sukritikavo Maskvos karą Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį atleido Poklonskają iš Rusijos federalinės tarptautinių ryšių agentūros „Rossotrudnichestvo“ vadovo pavaduotojos pareigų.

42 metų Poklonskaja pareigas pradėjo eiti 2022 m. vasario mėn., kai atsisakė kandidatuoti antrai kadencijai valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ sąraše Rusijos žemuosiuose parlamento rūmuose.

Savo kanale „Telegram“ Poklonskaja sakė, kad „pereis į kitą darbą“, ir padėkojo prezidentui už „palaikymą ir pasitikėjimą“.

Poklonskaja buvo atleista po to, kai buvusi įstatymų leidėja pasisakė prieš Maskvos invaziją į jos gimtąją Ukrainą ir pavadino tai „katastrofa“.

„Žmonės miršta, namai ir ištisi miestai sunaikinami paliekant milijonus pabėgėlių. Kūnai ir sielos yra sugadinti. Mano širdis plyšta iš skausmo“.

„Mano dvi gimtosios šalys žudo viena kitą, aš ne to norėjau ir ne tai, ko aš noriu“, – sakė ji balandį vaizdo kreipimesi į tarptautinį forumą.

Vėliau ji sukritikavo Rusijos prokarinio Z simbolio, kuris buvo aiškiai rodomas ant pastatų, prekių ir net pyragų, skleidimą, simbolizuojantį visuomenės paramą Rusijos kariams Ukrainoje.

 

Jos komentarai sukėlė kitų pareigūnų, įskaitant jos viršininką, „Rossotrudnichestvo“ vadovą Jevgenijų Primakovą, pasipiktinimą. Vėliau jis teigė, kad raidė Z yra „Ukrainos išlaisvinimo iš akivaizdaus teroristų ir banditų blogio“ simbolis.

Poklonskaja atsidūrė tarptautinio dėmesio centre, kai 2014 m. buvo paskirta Ukrainos aneksuoto Krymo pusiasalio generaline prokurore. Jos, pasipuošusios unforma, vaizdai tapo tikra interneto sensacija – buvo kuriami memai ir net anime.

2016 m. ji buvo išrinkta į žemųjų rūmų Valstybės Dūmą, tačiau 2021 m. neketino būti perrinkta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(3)
(13)

Komentarai ()