[Žinios trumpai] Situacija tampa kritine: Pekinas leido kariuomenei vykdyti karines operacijas Taivane, gali prasidėti nauja „specialioji operacija“  ()

Dekretas įsigaliojo birželio 15 d. Tai suteikė teisinį pagrindą taikioms karinėms operacijoms, kurios gali kelti grėsmę salai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos lyderis Xi Jinpingas pasirašė dekretą, leidžiantį „nekariniam“ ginkluotųjų pajėgų panaudojimui. Tai kelia susirūpinimą, kad Pekinas gali ruoštis įsiveržti į Taivaną, prisidengdamas „specialiąja operacija“, kuri nebūtų klasifikuojama kaip karas, praneša RFA.

Pekinas atkakliai tvirtino, kad Taivanas yra neatsiejama KLR dalis. Iš Xi Jinpingo nuolat pasigirsta pareiškimų, kad jie yra pasirengę kovoti už demokratinę salą. Kinijos lyderio pasirašytas dekretas įsigaliojo birželio 15 d.

Valstybinė žiniasklaida skelbia, kad dekretas reglamentuoja daugelį sričių. Visų pirma, pagrindiniai vadovybės organizavimo ir darbo principai, operacijų rūšys, operatyvinė parama ir politinis darbas, taip pat jų įgyvendinimas kariuomenėje.

„Tai suteikia teisinį pagrindą taikioms karinėms operacijoms“, – sakė „Xinhua“.

Tarp dekreto tikslų yra:

  • išlaikyti nacionalinį suverenitetą
  • išlaikyti regiono stabilumą
  • taikių karinių operacijų organizavimo ir vykdymo reglamentavimas

 

Prisiminkite, kad Gynybos ministerija sakė, jog Kinija yra pasirengusi užkariauti Taivaną: „susijungimas yra neišvengiamas“, sakė Wei Fenghe. Prieš tai Kinija buvo sakiusi, kad paskelbs karą, jei Taivanas paskelbs nepriklausomybę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(18)
(-13)

Komentarai ()