Kazachstano prezidentas toliau su žemėmis maišo Putiną: „Tai ką, Kazachstanas dabar turi amžinai tarnauti ir lenktis prieš Rusijos kojas? Tai nesąmonė“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2022-06-21 21:00
Visa ta Kazakstano Prezidento kova su Rusija yra inscenizacija. - Jie puikiai supranta jog Kazakstanas yra sekantis karšto kraujo kraštas po Ukrainos - žmonės padegė parlamento rūmus, tad norėdami išlaikyti savo įtaką, dabar demonstruoja pasipriešinimą Rusijai; - Lygiai kaip Tymošenko Ukrainoje - buvo ale pasodinta į kalėjimą, skelbė jog už sienos buvo sumontuota radioaktyvi ligoninės skenavimo įranga jos sveikatai pakenkti. O kai išėjo į laisvę, pabandė balatiruotis į prezidentus, nors visi vieningai pritarė Klyčko kandidatūrai ,kaip neutraliam asmeniui - ji tam priešinosi; - Kova su Kazakstanu tėra tik inscenizacija.
bahuriux 2022-06-21 22:55
Klysti ir štai kodėl. viewtopic.php?f=19&t=71809
vanduo4 2022-06-22 02:46
Na ir kodėl klįstu? Gal gali konkrečiau? Tavo video beveik nieko nekalba apie Kazakstaną. Kodėl šitas konfliktas negali būti inscenizacija? Su Janukovičium Ukrainoje irgi buvo daugybė inscenizacijų, kol neužvirė revoliucija.
bahuriux 2022-06-22 08:19
Todėl kad Kzachstanas ir Ukraina yra nereikalingi konkurentai Rusijai eksportuojant dujas ir naftą į Europą. O konkurentus Rusija šalina bet kokiais būdais, net ir atvira karine agresija. Aš tingiu plėstis viskas ten yra išaiškinta.
vanduo4 2022-06-22 22:42
- Labai paviršutiniškai vertini situaciją. - Kam tada Kazakstanas kvietėsi Rusijos armiją, kai dėl kainų žmonės padegė Parlamentą? Galėjo leisti padaryti revoliuciją arba paskelbti atsiskyrimą nuo Rusijos įtakos; - Jis yra Putino statytinis, o ne išrinktas Kazakstano žmonių. Tad, kad nuraminti žmones, jis demonstruoja savarankiškumą; P.s. Rusija sumažino dujų tiekimą Europai 70%, tad dujų perteklius jau ir taip yra. Todėl Kazakstano dujų tranzito sustabdymą jie irgi išnaudojo kaip tariamo konflikto rezultatą. - Ta pati situacija buvo ir su Janukovičiumi. Jsi atvirai protegavo Ukrainos stojimą į ES, kad taptų prezidentu, nors tai buvo konfliktas su Putino politika. Bet vėliau paaiškėjo jog jis net neketina pasirašyti sutarties. - Tad ir Kazakstano ale konfliktas su Rusija tėra tik politiniai žaidimai eiliniams žmonėms. Žodžiu, laikas parodys. - O ką manai dėl Putino? Jis irgi yra ligonis? Manau jis sveikas kaip ridikas, jis tik ruošia sau legendą, kad galėtų suvaidinti mirtį ir pasislėpti kai ateis laikas.
Benediktas 2022-06-22 22:57
Bet toje konferencijos galingasis Putinas-Caras kalbėjo apie naują Pasaulio tvarką, ir už penkių metrų nuo jo žiniasklaidai filmuojant ir esant pilnai salei pasako vienas pagrindinių sąjungininkų, kad š čia, Putinai, sugalvojai ir mes b.b.d. ant tavo šitų nesamonių, nes tai nesamonės. Nežinau ar verta vaidinti tokį dalyką. Tai silpnina ir Putino autoritetą ir pačią sąjungą demoralizuoja.
sub 2022-06-23 08:50
Oj kaip tu grybauji, o dar kitiems rašai, kad jie paviršutiniškai žiūri. Tai va: - Kazachtanas kvietėsi KSSO narių pagalbos, ne būtent Rusijos, kad nuramintų sukilimą, nes patys nesusitvarkė. O gavosi taip, kad Rusija kaip visada prisima sau visus laurus. - Jis nėra Putino statytinis, jis yra Nur Sultano statytinis. Du skirtingi dalykai, bet esmė ta pati, pasigrobt sau valdžią. Gal tu maišai jį su Kadyrovu, kuris 100% Putino statytinis. - Ne ta pati situacija su Janukovičiums. https://lt.wikipedia.org/wiki/2014_m._v ... _Ukrainoje - Nemanau, kad tai politinis konfliktas tik dėl akių. Taip gali pagalvoti tik paviršutiniškas eilinis žmogus, kuris rašo kad Tokajevas yra Putino statytinis. Viskas yra sudėtingiau, karas nereikalingas ir neša visiems tik žalą, kariaujančioms pusėms fizinę ir moralinę, kitoms ekonominę.
technologas 2022-06-23 21:46
Kasimo lūpomis išsakoma “draugo Si” nuomonė. Nepamirškime, kad Tokajevas puikiai kalba kiniškai, turi daug ryšių toje šalyje, be to, jiems kaip ir naudingiau draugauti su Kinija, nei kad pastoviai baiminantis su Rusija. Pikti liežuviai plaka kad ir kariuomenę rusai greitai išvedė ne be “draugo Si” pastangų. Bet rimtai, Kinija gali pasiūlyti daug ką, o ką Rusija? Sovietų nostalgiją su “bachūru” Kremliuje? Neaišku ar jis bent numano, kad Vidurinės Azijos vadukams toks “bachūras” nereikalingas.
vanduo4 2022-06-23 22:11
Kuo situacija skiriasi nuo Janukovičiuas? Gal konkrečiau?
Benediktas 2022-06-23 22:18
Bet nebūtina tai pasakyti viešai prie Putino. Tai tiesiog gali būti žinutė Kazachstano prezidento spaudos atstovo Kazachstano žiniasklaidoje po konferencijos. Buvo net galima išvengti tokio klausimo Tokajavui toje konferencijoje. Yra skirtumas pasakyti prie Putino konferencijoje ir savo spaudoje - tarp kitko - politikos tai nekeistų: palaikytų sankcijas, nepripažintų respublikų ir t.t. Čia buvo pliūxa in your face. Tokajavas parodė, kad px jam ant Putino jo akyse prie visų atvirai. Net jei tai ir sugalvojo Putinas - tai jam žiauriai autoritetą sumažino Tokajavo poelgis. Neįsivaiduojų, kad Hitleriui jo sajungininkas į akis taip galėtų pasakyti. Tai būtų didelis pažeminimas viešai.
technologas 2022-06-23 22:53
Tai Hitleris bent sąjungininkų turėjo, o čia… Neskaitant Aliaksandro, kuriam nėra kur dingti, praktiškai nėra. Belieka susitaikyti su spjūviais veidan, kad bent vienas šalies prezidentas atvažiuotų. Kinijos nauda Kazachstanui nepalyginamai didesnė, nei Rusijos. O kinai visada orientavosi labiau į ekonomiką, prekybą, o ne į ginklų žvanginimus kaimyninėse valstybėse. Todėl “draugui Si”, ir ne tik jam Kinijoje tikrai nepatinka visokie sankcijiniai ribojimai dėl nostalgiškų pažvanginimų ginklais. Patys tai sako oficialiai, o kad jau visai būtų aišku - pasiuntė ir draugą (be kabučių), kad jau visai aišku būtų. Vovanas aišku pasiuto, purvasklaida palojo ant Kazachstano ir aprimo, nes jis tiesiog juodą žymę Vovanui atnešė, pasiuntinys, ką čia bepyksi.
vanduo4 2022-06-24 20:53
a) Sakyčiau tam, kad pademonstruoti Prezidento stiprybę, kad žmonės juo tikėtų ir juo sektų, lygiai kaip Ukrainoje sekė Janukovičių, nes šis griežtai pasisakė už stojimą į ES; b) Putinas demonstruoja savo gerąsias savybes, t.y. rodo jog jis nėra diktatorius, visa NVS veikia laisvo pasirinkimo principu; - Žodžiu, šis cirkas skirtas tam, kad nuraminti "Imperijos" gyventojus ir išsaugoti tai, kas iš jos liko; - Putinas netgi siūlo paliaubas su iki vasario buvusiomis sienomis, deja niekas su juo nesutinka. ---------- - Bet galiu ir klįsti. Tiesiog žinant Rusijos politiką, nesinori tikėti jog Putinas taip paparstai visus paleistų. Jis tik bando laimėti laiko. Gal būt per tą laiką viskas išsispręs.
Benediktas 2022-06-24 21:21
Na tipo pademonstruoti, kad Tokajevas - savarankiškas. Bet jei Kazachstanas nieko nepadės Rusijai - nei sankcijas apeiti, nei ginklais, nei kareiviais - tai kokia iš to nauda Putinui. Realiai netenka sajungininko.
vanduo4 2022-06-25 23:48
RInktis tau. Bahuriuko versija dar paprastesnė - konkurencija dėl eksporto. Mano versija - tai politinė vaidyba;
Benediktas 2022-06-26 00:03
O dėl to, kad kritiniu momentu nebuvo kam vykdyti Tokajavo įsakymo malšinti jėga riaušes. Niekas nenorėjo šaudyti į savus. Atvarė rusai - pašaudė į žmones ir baigėsi viskas. Užglaistė viską.
vanduo4 2022-06-26 00:23
- Va šaunuolis, gerai pastebėjai; - Tokajevas nenorėjo šaudyti į savus, o dabar jis nori išvengtų sankcijų, kad nekiltų nauja krizė - todėl jis ir pasakė jog nepripažins Donbaso; - Beje jis neparodė jokios nepagarbos ar priešiškumo Putinui. Jis taktiškai paaiškino jog Kazakstanas nėra pripažinęs nei vienos "neaiškios kilmės" teritorijos, tarp jų ir Kosovas. - Tad iš kur tu ištraukei tą mintį jog Putinas praranda sąjungininką?
Benediktas 2022-06-26 00:53
Praranda moralinį, karinį, ekonominį, sąjungininką karo su Ukraina laikotarpyje - ne apskritai. Kai labiausiai reikia. Ko dabar Putinui labiausiai reikia? Kareivių, ginklų ir kaip apeiti sankcijas. Kosovą Serbai prarado, kiek žinau, nes genocidino albanus, kurie ten sudarė daugumą. Tie gražiuoju visi namų nepaliko, tai nutarė serbai juos šaudyt. Paskui įsikišo NATO, UN, sutriuškino Miloševičiaus rėžimą ir privertė gerbti Kosofo nepriklausomybę, nes matyt nematė galimybių, kad serbų krikščionys galės taikiai sugyventi su albanais musulmonais vienoje valstybėje. Rusai, kaip tik ir bande sužaisti šį variantą su Ukraina Dombaso regione, kopijuodami Kosovo situacija - neva ukrainiečiai genocidino rusus ir Rusija, kaip tada NATO, atėjo gelbėti. Bet visa tai yra didelis feikas.
vanduo4 2022-06-26 11:11
Laimėtojas yra viešoji daugumos nuomonė, o Putinas gauna tai ko jam ir reikia - ramybę Kazakstane. Mano manymu, tikrasis Tokajevo pasipriešinimas būtų tada, kai jis nuspręstų atsiskirti nuo NVS, iki tol - visi jo veiksmai tėra tik apgaulė, lygiai kaip Janukovičius kalbėjo tai, ką norėjo girdėti Ukrainos žmonės, o pasui padarė tai kaip geriau Putinui.
Benediktas 2022-06-26 11:24
Kazachstanui neapsimoka iš NVS išeiti, nes tai pakenktų prekybai su Rusija, Baltarusija, Armėnija - jis pasisakė tik kad nepritaria Rusijos politiniams ir kariniams žaidimams, kas Putinui visada buvo svarbiausias dalykas ir yra. Kitaip jis nebūtų pradėjęs šito karo. Ekonomika jo niekada nedomino, nebent, kaip įrankis kažkam pakenkti dėl tų pačių politinių žaidimų.
vanduo4 2022-06-26 11:26
Siūlyčiau atverti naują diskusiją - Kodėl Rusija išveža amuniciją iš Baltarusijos? a) Rusijai trūksta šaudmenų; b) Rusija supranta, kad kažkuriam karo taške, Baltarusija gali atsisukti prieš Rusiją, todėl nori ją susilpninti; c) ???,,...