Kazachstano prezidentas toliau su žemėmis maišo Putiną: „Tai ką, Kazachstanas dabar turi amžinai tarnauti ir lenktis prieš Rusijos kojas? Tai nesąmonė“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2022-06-26 11:28
Tokiu atveju tai niekaip nekenkia nei Kazakstanui, nei Rusijai. Tokajevas tiesiog išsakė savo nuomonę be jokių politinių ar ekonominių pasekmių. Tema neverta diskusijos.
Benediktas 2022-06-26 11:34
Man atrodo atsakei a ir b punktais. Baltarusiai tikrai nenori kariauti prieš Ukrainą. Čia kaip mums reiktų kariaut prieš latvius ar lenkus, kurie mums nieko nepadarė.
Benediktas 2022-06-26 11:49
Žinoma, nekenkia nei Kazachstanui, nei Rusijai, tiesiog buvo parodyta, kad esant NVS galima viešai nepalaikyti Putino politikos, sėdint nuo Putino už 5 metrų. Galima sakyti, tai atsitiko pirmą kartą. Tai tiesiog, kaip indikarorius. Prieš tai paprastai viskas būdavo sutarta iš anksto ir visi tik palaikydavo Rusiją. Pvz JAV tikslas visada yra suburti kuo daugiau sajunginiunkių ir tada kartu kažką priimti daryti. Putinas nusprendė atsikratyti visų sajungininkų ir vienas kažką daryti - nemanau kad to siekė, tiesiog taip gavosi. Kalbu karo Ukrainoje kontekste. Ukrainai padeda juk daug šalių, o Rusijai - niekas. Neaišku kaip Purtinas keis pasaulio tvarką, apie ką ji kalba, jei net artimiausi sąjungininkai nepritaria jo politikai.
sub 2022-06-27 09:31
Tai pasakykite man prašau, jeigu griežtai pasisakė už, tai kodėl lemiamu momentu būtent jis atsisakė, dėl ko kilo Maidanas ir visos iš to sekusios pasėkmės, kurios tęsiasi iki dabar. Mano manymu, Tokajevas pamatė, kad negali visą laiką tylėti ir sekti Rusijos politikos krypties, kai nuo Rasijos spręndimų kenčia nesisusijusi šalis, kuriai nereikia nei karo, nei Rublio. Aišku pilnai suprantu, kad gal norėtą pasistiprinti savo imidžą prieš tautiečius, bet tai būtų per daug drąsu, manau kad tiesiog visiems po biški trūksta kantrybė nuo Rusijos, visi nori gyvent, kurti - o Rusija tik griauti. Po biški atsimerkia akys visų. Mano tokia versija. Dėl Baltarusijos, kodėl Rusija ginklus išveža, greičiausiai kad baigiasi atsagos pas juos pačius. Bet aišku gali būti ir taip, kad Rusija nebepasitiki niekuo.