[KARŠTA NAUJIENA] Oficialu – Europos Sąjunga priėmė galutinį sprendimą dėl ES kandidatės statuso suteikimo Ukrainai (Video)  (2)

Per derybas tarp bloko šalių lyderių ant vėliavos stiebo priešais Europos Parlamento pastatą buvo iškelta Ukrainos vėliava.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Vadovų Taryba pritarė, kad Ukrainai ir Moldovai būtų suteiktas kandidatės į ES statusas. Tai paskelbė Europos Vadovų Tarybos vadovas Charlesas Michelis.

Europos Komisijai patvirtinus Kijevo oficialų prašymą, 27 Europos Sąjungos valstybių narių vadovai vienbalsiai pritarė, kad Ukrainai būtų suteiktas ES kandidatės statusas.

„Europos Vadovų Taryba ką tik nusprendė Ukrainai ir Moldovai suteikti ES kandidatės statusą. Istorinė akimirka! Šiandien – svarbus žingsnis jūsų kelyje į ES. Sveikiname Volodymyrą Zelenskį ir Maią Sandu, taip pat Ukrainos ir Moldovos tautas. Mūsų ateitis yra kartu!“, Europos Vadovų Tarybos susitikimo rezultatus komentavo Charlesas Michelis.

Verta paminėti, kad šios dienos susitikime buvo svarstytas ir Moldovos, kuri, kaip ir Ukraina, išreiškė norą įstoti į Europos Sąjungą, klausimas. 27 bloko valstybių narių vadovai pritarė kandidatės į ES statusą sulaukę oficialaus prašymo iš Kišiniovo.

 

Prieš paskelbiant oficialų sprendimą Laisvės radijo korespondentas Rikardas Jozwiakas pranešė, kad derybos, sprendusios kandidatės į ES statusą Ukrainai ir Moldovai, buvo sunkesnės nei tikėtasi. Pasak jo, kai kurios šalys taip pat nusprendė pateikti svarstymui Bosnijos ir Hercegovinos paraišką.

 

Taip pat pranešta, kad susitikimo, kurio metu buvo nuspręsta dėl ES kandidatės Ukrainai ir Moldovai statuso, išvakarėse prie Europos Parlamento pastato buvo išskleista 30 metrų Ukrainos vėliava.

Negana to, frakcijos „Liaudies tarnas“ deputatė Marija Mezenceva pranešė, kad mėlynai geltona vėliava buvo pakabinta ant vėliavos stiebo priešais Europos Parlamento rūmus, kur vyko posėdis dėl ES kandidatės statuso patvirtinimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(0)
(37)

Komentarai (2)