Perspėja – Kremlius spjaus į Ukrainą ir imsis naujos „specialios operacijos“: rinksis tarp dviejų valstybių  ()

Kremlius pasiekė sutarimą, kad su Ukraina nieko negali padaryti ir ieško naujų kandidatų „specialiosioms operacijoms“, mano Anatolijus Nesmijanas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarosiomis savaitėmis Rusijos konfliktai paaštrėjo iš karto dviem kryptimis – Europoje ir Rytuose. Kremlius juos dirbtinai išpučia, kad nuslėptų visišką nesėkmę kare su Ukraina.

Apie tai savo „Facebook“ tinklaraštyje rašo rusų tinklaraštininkas, apžvalgininkas Anatolijus Nesmijanas, žinomas El Murido pseudonimu.

Jo nuomone, Kremlius ėmėsi mėgstamos taktikos – „vieną katastrofą pridengti kita“. Akivaizdus pralaimėjimas kare su Ukraina verčia Maskvą nukreipti žmones į naujesnius ir aukštesnio laipsnio konfliktus. Tarp jų – paaštrėjęs kivirčas su  Kazachstanu ir  Lietuva.

Rusijos Federacijos pareigūnai ir propaganda kursto isteriją dėl to, kiek įmanoma.

„Lietuvos konfliktas yra konfrontacijos su NATO tąsa ir jos perkėlimas į aukštesnį lygį, tiksliau, už „raudonosios linijos“, po kurios NATO bus priversta arba reaguoti, arba atsisakyti kištis. Konfliktas su Kazachstanu yra susidūrimas su Kinija ir Turkija“, – aiškino ekspertas.

 

Kuris konfliktas galiausiai taps prioritetiniu, jo nuomone, spręs Kremliaus grupuotės kovoje dėl valdžios. Tačiau tarp jų jau yra tam tikras sutarimas, mano Muridas. Tai susideda iš to, kad „su Ukraina jau nieko negalima padaryti, dėl to, pulkime kitą".

Rusija visu tempu veržiasi naujo konflikto link. Tai gali būti ir išorinė agresija, ir vidinė – teroras prieš vadinamąją „penktąją koloną“. Toks scenarijus jau neišvengiamas, tikina rusų tinklaraštininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(39)
(-18)

Komentarai ()