Putinas organizavo labai skubų ir slaptą saugumo pasitarimą: Rusijos žurnalistai skelbia, kad aptartas karinės intervencijos į Vilnių klausimas  (3)

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas surengė susitikimą dėl santykių su Lietuva paaštrėjimo dėl vadinamosios Kaliningrado blokados.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-27 Putinas organizavo labai skubų ir slaptą saugumo pasitarimą: Rusijos žurnalistai skelbia, kad aptartas karinės intervencijos į Vilnių klausimas  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Susitikime, tikėtina, buvo svarstytas Maskvos karinių operacijų prieš Vilnių pradžios variantas. Tai pranešė „Segodnya“, remdamasi savo šaltiniais. 

Žurnalistai atkreipė dėmesį į vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota, kaip vėlų birželio 25-osios vakarą Rusijos prezidento Vladimiro Putino kolona važiuoja Kremliaus link, nors Rusijos valstybės vadovas turėjo susitikti su  Baltarusijos prezidentu Aleksandras Lukašenka po pietų Sankt Peterburge.

Leidinyje rašoma, kad bent viena Rusijos žiniasklaida rengė medžiagą apie susitikimo Kremliuje rezultatus, tačiau ji nebuvo paskelbta. Vėliau susitikimo faktą paneigė Rusijos Federacijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas.

Tuo pat metu Rusijos politikos strategas, 2014 metais palaikęs kovotojus Luhanske, sakė, kad „kažkas atsitiko“, tačiau reikia „laukti oficialių pranešimų“, patikslindamas, kad „tai yra keistas atvejis“, bet „Rusijoje viskas gerai“.

Leidinio šaltinis pripažino, kad Peskovas paneigė susitikimo Kremliuje surengimo faktą dėl to, kad nebuvo priimtas sprendimas dėl jo rezultatų. Žurnalistai mano, kad Rusijos Federacijos vadovybė nusprendė palaukti, kol JAV „įtikins Lietuvą atsisakyti blokados“. Be to, birželio 25 dienai Putinas tikėjosi, kad Vilnius bus nusprendęs panaikinti blokadą dėl Europos Sąjungos spaudimo.

 

Tačiau likus kelioms valandoms iki susitikimo Rusijoje, Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda viešai atmetė bet kokią  Lietuvos pusės nuolaidų galimybę sankcionuotų prekių tranzito į Rusijos teritoriją klausimu.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(184)
(20)
(164)

Komentarai (3)