[Žinios trumpai] „Killnet“ skelbia karą Lietuvai: „ataka tęsis tol, kol Lietuva panaikins blokadą - sunaikinome 1652 lietuviškus puslapius“  (2)

Rusijos kibernetinė hakerių grupuotė „Killnet“ prisiėmė atsakomybę už šiandienines DDoS atakas prieš Lietuvos vyriausybę ir privačias institucijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo kanale „Telegram“ grupuotė teigė sustabdysianti atakas, kai tik Lietuvos vyriausybė atkurs tranzito maršrutus su Rusijos eksklavu Kaliningradu.

Lietuvos nacionalinis kibernetinio saugumo centras „Reuters“ pranešime nurodė, kad artimiausiomis dienomis tikimasi panašaus ar didesnio intensyvumo atakų, ypač transporto, energetikos ir finansų sektoriuose.

„Ataka tęsis tol, kol Lietuva panaikins blokadą“, – „Reuters“ kalbėjo „Killnet“ grupės atstovas. „Mes sunaikinome 1652 puslapius. Ir tai dar ne pabaiga“.

„Killnet“ ir Rusija

Prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą, kibernetinė hakerių grupuotė „Killnet“ pareiškė ištikimybę Rusijos vyriausybei. „Killnet“ savo „Telegram“ paskyroje „WE ARE KILLNET“ nuolat skelbė tariamus įrodymus apie jų DDoS atakas prieš Lietuvos subjektus, kuriuose užfiksuotos atakos prieš infrastruktūros objektus, tokius kaip oro uostai, įvairios žinomos įmonės ir vyriausybinės svetainės, įskaitant ir Lietuvos policijai priklausančias svetaines.

Naujos atakos dar kartą pabrėžia Telegram, kaip grėsmės veikėjų komunikacijos kanalo, svarbą; „Killnet“ naudoja savo „Telegram“ grupę ne tik naujų narių verbavimui, bet ir atakų koordinavimui realiuoju laiku.

Birželio 25 d. „Flashpoint“ analitikai stebėjo pokalbius dėl plano masinei koordinuotai atakai, kuri įvyks birželio 27 d., kurią „Killnet“ pavadino „teismo diena“. „Flashpoint“ analitikai labai užtikrintai vertina, kad atakos, apie kurias pranešta šiandien, yra išpuoliai, kuriuos „Killnet“ planavo anksčiau.

 

Pažymėtina, kad 2022 m. birželio 26 d. įraše „Killnet“ pavadino Lietuvą „mūsų naujų įgūdžių išbandymo poligonu“ ir papildomai teigė, kad jų „draugai iš Conti“ nori kovoti, greičiausiai nurodydami ryšį tarp „Killnet“ ir „Conti“, išpirkos reikalaujančios internetinės grupuotės, kuri taip pat išreiškė ištikimybę Rusijai Rusijos invazijos į Ukrainą pradžioje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(26)
(-19)

Komentarai (2)