Orkai pamatė, ką iš tikrųjų reiškia didelio tikslumo artilerija: paniškai bėga į Krymą, susiformavo net „dezertyravimo maršrutai”  ()

Pagrindinė tokių Rusijos ginkluotųjų pajėgų veiksmų priežastis – didžiuliai nuostoliai dėl tikslių Ukrainos artilerijos smūgių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė pradėjo dezertyruoti ir bando pabėgti iš okupuoto Chersono regiono per Arabato neriją į Krymą. Apie tai pranešta Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato (GUR) svetainėje.

Ukrainos žvalgyba pranešė, kad Chersono regione yra daugybė Rusijos kariuomenės dezertyravimo atvejų. Pagrindinė tokių Rusijos ginkluotųjų pajėgų veiksmų priežastis – didžiuliai nuostoliai dėl tikslių Ukrainos artilerijos smūgių.

„Dažniausiai bėgliai bando patekti į Krymą per Arabato neriją. Šis maršrutas laikomas saugiu ir nusistovėjusiu“, – nurodė GUR.

Departamento duomenimis, Chersono srities Kalinovkoje atsirado 18-20 metų Rusijos kariuomenės rezervistų grupė. Jie apsirengę karinėmis uniformomis be atpažinimo ženklų, vaikšto po kaimą ir prašo vandens bei maisto iš vietinių. Tikriausiai vienas iš okupantų buvo sužeistas. Rusijos ginkluotosios pajėgos juda į Rusijos okupuotą Krymą, tačiau juda tik naktį, o dieną slapstosi.

 

Anksčiau, gegužės 7 d., žiniasklaida rašė, kad iš mūšio lauko Ukrainoje pabėgo 295 Rusijos kariuomenės kariai. Žurnalistų teigimu, įsibrovėliai atsisakė vykdyti vado įsakymus, o tai sutrikdė taktinę operaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(92)
(2)
(90)

Komentarai ()