Sąmokslo teorijų šalininkai mano, kad Didysis hadronų greitintuvas vakar perkėlė mus į paralelią visatą  ()

Prašytume perkelti į gerą laiko liniją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-07 Sąmokslo teorijų šalininkai mano, kad Didysis hadronų greitintuvas vakar perkėlė mus į paralelią visatą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antradienį vėl buvo paleistas didžiausias pasaulyje dalelių greitintuvas. Po trijų metų remonto ir pagerinimų, juo jau pirmą kartą užfiksuotos trys egzotiškos dalelės.

LHC veikia ir gerina didžiausios energijos dalelių susidūrimų rekordus. Visa tai negali nejaudinti, ir komandos toliau renka informaciją apie Higgso bozoną ir ieško tamsiosios materijos ženklų

Bet, savaime suprantama, sąmokslo teorijų kūrėjai irgi nesėdi rankas sudėję ir reiškia susirūpinimą, kad greitintuvas atvers vartus pragaran ir/ar į paralelią dimensiją, iš kurios kelio atgal nebėra.

CERN niekuomet nestokojo sąmokslo teorijų kūrėjų dėmesio, ir galėjo didžiuotis plačia jų kūrinių gama, nuo juodosios skylės sukūrimo iki žmonių aukojimo. Panašu, šiais metais sąmokslo teorijų kūrėjai truputėlį padaugino Doctor Strange and the Multiverse of Madness, nes šiais metais visi gandai sukasi apie portalo į kitą matmenį atvėrimą.

„Kas pastaruoju metu jautėte besiartinantį didelį poslinkį??“ paklausė vienas pripažintas astrologas Twitteryje. „Liepos penktąją mes pereisime į kitą laiko liniją; kai cern įjungs savo mašiną, ji atvers portalą, per kurį ateis ir nežinomybė. Palaikykite pozityvias vibracijas ir energiją.“

„Pažvelgiau į tai,“ tęsia kitas, „tikėkitės 10x daugiau mandelos efektų.. nes 2012 jie pasiekė rekordinį voltažą, sukėlusį mandelos efektus, kad ir kokį portalą jie dabar atveria, jiems to daryti nederėtų.“

 

Kad ir kaip juokinga įsivaizduoti, kad įtempimo į „mašinos“ sukurtą paralelinį matmenį galima išvengti vibruojant, trumpam pažvelkime į sąmokslo teoriją rimtai.

Kuo atlaidžiausiai vertinant, galima spėti, kad matmens pakeitimo teorijos paremtos idėja, kad LHC galėtų – teoriškai – aptikti ženklus, liudijančius papildomų matmenų egzistavimą.

„Kaip galėtume patikrinti papildomų matmenų buvimą? Vienas iš būdų – pateikti įrodymus dalelių, galinčių egzistuoti tik jeigu papildomi matmenys yra tikri,“ aiškinama CERN svetainėje.

„Papildomus matmenis siūlančiose teorijose prognozuojama, kad kaip atomai būna žemame pagrindiniame energijos lygyje, o sužadinti – aukštame, taip turėtų būti ir sunkesnės standartinių dalelių versijos kituose matmenyse. Šios sunkesnės dalelių versijos – vadinamosios Kaluza-Klein būsenos – turi lygiai tokias pat savybes, kaip ir standartinės dalelės (tad, būtų matomos turimais detektoriais), bet būtų didesnės masės.

Jeigu CMS ar ATLAS atrastų į Z ar W panašias daleles (Z ir W bozonai perneša elektrosilpnąją sąveiką), kurių masė būtų, tarkime, 100 kartų didesnė, tai būtų argumentas papildomos dimensijos egzistavimo naudai. Tokios sunkios dalelės gali būti aptiktos tik LHC pasiekiamomis energijomis.

 

Dar yra nenulinė galimybė, kad (neapsakomai) trumpam LHC sukurs (neįtikėtinai) mažą juodąją bedugnę. Tokios miniatiūrinės JB galėtų reikšti papildomų dimensijų egzistavimą. Tačiau jos niekaip negalėtų praryti mūsų planetos, ir kolapsuotų į save per maždaug 10⁻²⁷ sekundės.

„Spekuliacijose apie LHC mikroskopines juodąsias bedugnes kalba yra apie protonų susidūrimus, kurių kiekvieno energija prilygintina su skrendančio uodo ,“ prideda CERN.

„Astronominės juodosios bedugnės daug sunkesnės už bet ką, ką galima sukurti LHC.“

Klausiate, o tai kaip reagavo sąmokslo teorijų kūrėjai, kai LHC buvo įjungtas ir dimensijos nepasikeitė? Jie pakeitė prognozes greičiau, nei protonai spėjo apskrieti greitintuvo ratu.

 

„Daugelis nuvertina CERN hadronų greitintuvo planų rimtumą. Nėra taip, kad iš portalo išnirs būtybės ir kaipmat visus nužudys,“ rašo vienas naudotojas. „Šėtono ritualai veikia kitaip. Pasekmės to, kad įvyko vakar, paaiškės per ateinančius mėnesius.“

Anksčiau jie skelbė, kad „po 8 valandų 'pragaro' vartai bus atverti. Transdimensinės reptilinės būtybės ateina jūsų ir jūsų šeimų. Tai ne juokai.“

James Felton
www.iflscience.com




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(5)
(-2)

Komentarai ()