Ko nežinojome apie žmogaus regą: matome tik paskutinių 15 sekundžių vidurkį ir tai apsaugo nuo nuolatinio vėmimo (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Galonas 2022-06-13 12:31
Prašau kitam kartui įdėti daugiau darbo prie vertimo.
mindaugas.vaitiekūnas 2022-06-13 16:25
Aš jau seniau draugų klausinėjau ar jiems irgi taip bug'ina akys kai bando pažiūrėti "bėgantį vaizdą". Na pvz. sukant galvą iš kairės į dešinę ir bandant žiūrėti visada tiesiai, aš nematau tolygiai besislenkančio vaizdo, o labiau tokius kadrus tam tikromis atkarpomis. Panašiai gaunasi kai žiūri pro važiuojančio automobilio langą į šalikelią (pastatus, medžius...), t.y. kas visai netoli (tarkim 5 metrai). Jeigu su rankom užsidengiu vaizdo kraštus. suformuodamas gana siaurą regos lauką, tai kaip ir matau tą bėgantį vaizdą - nieko ryškaus. Bet jei matymo kraštai neuždengti, tai gaunasi tokie kaip kadrai, į kuriuos tam tikrais laiko tarpais sukoncentruoju dėmesį.
kestutisz 2022-06-13 16:46
Čia toks gan ekspremalus bandymas, praktiškai jokių šansų pamatyti frangmentus iš "pilno kadro". Ir tai gal labiau būtų "fotografinės atminties" bandymas. Žaidžiant su kokiu "dronu" tai kur kas geriau pasimato - turi labai įdėmiai žiūrėt teisingon pusėn, kad pametus iš vaizdo įžiūrėtum jau už kelių šimtų metrų. Užtrunka kol dangaus fone pamatysi kabantį taškelį - smegenys skėmingai "užclip'ina" vaizdą kaip video žaidimuose :) Nors jei jau užfiksuosi tai sekti jokių problemų. Na arba kitas variantas - gyvenu kur pro langą matosi kokie 120 laipsnių horizonto, kur ratą suka besileidžiantys lėktuvai - tai tikrai, pamatyt be tų ko gero net labai tiksliai suskaičiuotų 15 sekundžių periferiniu regėjimu jokių šansų, tik jau po to laiko staigiai "išnyra" praskridęs kokius 30 laispnių.
magic 2022-06-13 22:03
Nesikoncentruokime ties pateikta nuomone, mokslininkai nieko šiuo atveju nenustatė, jie parodė gamtos išdaigą.