Bandė nusišauti buvęs Putino asmens sargybinis, atsakingas už „branduolinį lagaminą“ – sulaukė rimtų kaltinimų  ()

Žurnalistų teigimu, 53 metų Vadimas Ziminas dabar yra reanimacijoje, jo būklė sunki, o galvoje yra šautinė žaizda.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į pensiją išėjęs FSB pulkininkas buvo įtariamas korupcija eidamas pareigas Rusijos Federacijos muitinėje.

Slaptasis pulkininkas, 53 metų buvęs Rusijos prezidento Vladimiro Putino asmens sargybinis Vadimas Ziminas, atsakingas už „branduolinį lagaminą“ (vadinamas Čegetu), bandė nusišauti savo bute Maskvos srities mieste Krasnogorske. Apie tai pranešė Rusijos leidinys MK, remdamasis šaltiniu.

Žurnalistų teigimu, jį aptiko bute buvęs brolis, jis iškvietė greitąją pagalbą. Ziminas išgyveno, tačiau sunkios būklės buvo nuvežtas į reanimacijos skyrių. Jo sužalojimų pobūdis leidžia daryti išvadą, kad šūvis buvo paleistas savarankiškai.

Didžiosios Britanijos bulvarinis leidinys „Mirror“ praneša , kad jis gulėjo kraujo balose su šautine žaizda galvoje, o šalia gulėjo dujinis pistoletas „Izh 79-9TM“. Tuo metu brolis buvo vonioje, o sužeisto pulkininko žmonos nebuvo.

Žinoma, kad už portfelį su „branduoliniu mygtuku“ kadaise buvo atsakingas Rusijos Federacijos federalinės saugumo tarnybos pulkininkas Vladas Ziminas. Be to, Ziminas anksčiau šį vaidmenį atliko valdant buvusiam Rusijos prezidentui Borisui Jelcinui. Tada jis pradėjo dirbti FSB ir buvo paaukštintas iki pulkininko.

 

Neseniai Vadimui Ziminui baudžiamojoje byloje buvo skirtas namų areštas. Jis kaltinamas paėmęs kyšį po to, kai gavo pareigas Rusijos Federacijos muitinės tarnyboje ir tapo Centrinio teritorijų departamento sprendimų dėl apmokėjimo už sandorius priėmimo skyriaus vedėju. 2021 metų gruodį jis buvo sulaikytas įtariant kyšio paėmimu iš verslininko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(0)
(21)

Komentarai ()