[Žinios trumpai] Rusija jau neteko beveik pusės savo tankų: situacija saugyklose primena metalo laužą, skaičiai tiesiog stulbinantys  ()

Ukraina šio karo metu gavo daug prieštankinių ginklų. Tiesa, nemažai jų turėjo ir prieš tai. Todėl rusai Ukrainoje jau prarado labai daug tankų - tai patvirtina pats faktas, kad į kovą mesti labai seni T-62M.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina oficialiai skaičiuoja, kad Rusija šio karo metu neteko beveik 1,4 tūkstančių tankų. Ne visi jie buvo sunaikinti - kai kurie buvo perimti įguloms juos tiesiog palikus. Tai - milžiniškas skaičius, turint omenyje, kad vienoje rusų tankų brigadoje yra 93 tankai.

Kalbant apie tuos T-62M - jei „Wikipedia“ rašo, kad Rusija turi apie 15 tūkstančių tankų, kodėl iš saugyklų traukiami tokie muziejiniai senoliai? Atsakymas paprastas - jie patenka į tą skaičių. Ukraina skaičiuoja, kad Rusija jau neteko 40 % savo turėtų aktyviai naudojamų (tai yra, nesandėliuojamų) tankų. Skaičiuoja, kad 2021 metais Rusija turėjo 3330 naudojamų tankų, daugiausia T-72B3 (apie 1770).

Tiesa, kiek tankų Rusija iš tikrųjų turi saugyklose? Ukraina mano, kad gerokai daugiau nei kas gali suskaičiuoti, nes ten yra ir tokie tankai, kurie į aktyvius veiksmus tikrai nebegrįš. Pavyzdžiui, Rusija turi maždaug 2800 T-55 vienetų. Ten yra ir maždaug trys tūkstančiai T-80, bet Rusija vengia juos žadinti, nes jiems dėl turbininių variklių reikia daugiau priežiūros.

 

Atvirųjų šaltinių žvalgybos grupė „Oryx“ skaičiuoja tik tuos nuostolius, kurie yra užfiksuoti vaizdinėje medžiagoje. Tai yra, jei sunaikintas ar užgrobtas tankas nebuvo nufilmuotas ar nufotografuotas, „Oryx“ jo neskaičiuoja. Pagal jų skaičius, Rusija neteko 762 tankų. Turint omenyje, kad ne visi tankai galėjo būti aiškiai nufilmuoti ar nufotografuoti, ukrainiečių pateikiami skaičiai atrodo daugiau nei įtikinamai.

(76)
(4)
(72)

Komentarai ()