[Žinios trumpai] Fantastika! NATO sausumos pajėgų ekspertas parodė, kaip Ukrainos artilerija šaudo į rusus iš 30 km (Video)  ()

Ukrainos kariuomenė pradėjo naudoti amerikietiškas M549A1 aktyviąsias raketas, kurios Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms suteikia rimtą pranašumą prieš Rusijos kariuomenę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos artilerija, naudodama britiškas haubicas M777, kartu naudoja ir M549A1 raketas su 155 mm kalibro M739A1 sviediniais.

Tokių sviedinių nuotolis leidžia saugiai naikinti okupantų taikinius iš 30 km atstumo, nes į panašų atstumą rusai savo artilerija atsakyti negali.

Apie tai savo „Twitter“ puslapyje parašė italų karo analitikas ir NATO sausumos pajėgų bei artilerijos sistemų ekspertas Thomas Tyneris.

Komentuodamas „Radio Svoboda“ žurnalistų istoriją, Tyneris pabrėžė, kad Rusijos kariuomenė neturi galimybių reaguoti į artilerijos apšaudymą panašiame atstume.

M549A1 yra 155 mm aktyviosios raketos sviedinys, sukurtas ir pagamintas JAV. Nuo standartinių labai sprogstamųjų sviedinių jie skiriasi padidintu šaudymo nuotoliu. Jie taip pat išsiskiria tuo, kad turi savo kietojo kuro reaktyvinį variklį, kuris padidina šaudymo diapazoną.

 

„O, puiku! Ukrainos M777 haubicos naudoja M549A1 raketas su M739A1 sviediniais. Tai labai geras sviedinys. Ukrainiečiai naudoja kažką panašaus į M232A1. Tai reiškia, kad taikinys yra už 30 km – per toli, kad rusai galėtų atsišaudyti“, – pažymėjo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(1)
(41)

Komentarai ()