[Žinios trumpai] Paaiškėjo, kas vykdo sprogdinimus okupuotoje Zaporižios srityje - čia prasidėjo tokie dalykai, apie kuriuos net nepagalvotum  ()

Pasak Zaporižios srities karinės administracijos vadovo Aleksandro Starucho Zaporižios srityje kilo susirėmimai tarp vietinių kolaborantų dėl pelno ir valdžios troškimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot jo, tai liudija dažnėjantys sprogimai rusų užimtose teritorijose. Staruchas pabrėžia, kad regiono kolaborantiškos valdžios bijo dėl savo gyvybės ir jau svajoja pabėgti į okupuotą Krymą.

Taip pat, pasak Starucho, Rusijos kariai įvykdė rotaciją Zaporižios srityje.

„Nuo savaitės pradžios laikinai okupuotose teritorijose pastebimas staigus okupantų karių skaičiaus sumažėjimas. Paaiškėjo, kad priešo pajėgos rotavosi nuo praėjusios savaitės pabaigos“, – sakė Staruchas.

„Vietoj kariškių, kurie paliko regioną, atvyko pastiprinimas, daugiausia iš Donecko Liaudies Respublikos“, – patikslino jis.

Staruchas taip pat paminėjo dėl karo veiksmų nesėkmingą atostogų sezoną Azovo jūros pakrantėje. „Tai didelė problema, nes Berdiansko, Primorsko, Kirilovkos gyventojai gyvena iš atostogų sezono pajamų. Ten atostogaudavo milijonas žmonių. Dabar, per karą, atostogų sezono nebus“, – komentavo karinės administracijos vadovas.

 

Jis patikslino, kad po pergalės Ukraina pateiks ieškinį Rusijai dėl visų nuostolių atlyginimo, įskaitant ir kurortinių verslų praradimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(90)
(3)
(87)

Komentarai ()

Susijusios žymos: