[Žinios trumpai] Fantastiškas smūgis! Luhansko srityje sunaikinta „Vagner“ bazė – išgyveno vienintelis samdinys  ()

Pasak žurnalisto Romano Bochkalos, tik vienas rusų samdinys išgyveno per didžiulę ataką.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-09 [Žinios trumpai] Fantastiškas smūgis! Luhansko srityje sunaikinta „Vagner“ bazė – išgyveno vienintelis samdinys  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenės užimtoje Luhansko srityje, Kadijevkoje (Stachanove), buvo sunaikinta privačios karinės įmonės „Vagner“ bazė.

Ukrainos žurnalistas Romanas Bochkala apie tai praneša savo „Telegram“ kanale.

Anot jo, PMC „Vagner“ bazė Kadijevkoje buvo vietos stadiono teritorijoje.

Dėl didžiulio smūgio RF ginkluotųjų pajėgų objektas buvo sunaikintas. Bochkala teigia, kad po apšaudymo tik vienam samdiniui iš PMC „Vagner“ pavyko išgyventi.

„Stachanove, kur buvo „Vagner“ bazė, dega stadionas. Pirminiais duomenimis – 1 išgyvenęs“, – rašoma žurnalisto pranešime.

Luhansko srities okupacinė administracija praneša, kad ugnis į Kadijevką, kurios nekontroliuoja Ukraina, buvo paleista iš daugkartinės raketų paleidimo sistemos BM-21 „Grad“. Apšaudymas, anot „LLR generalinės prokuratūros“, buvo įvykdytas birželio 9 d., apie 5 val. ryto.

Okupantai tvirtino, kad per smūgį Kadijevkai žuvo mažiausiai trys vietos gyventojai.

„Birželio 9 d., 5 val., Ukrainos ginkluotos grupuotės dar kartą, naudodamos „Grad“ MLRS, apšaudė Stachanovo miestą. Nuo sviedinių tariamai pataikė į daugiabutį, dėl ko pastatas buvo sugriautas.“

 

Verta pažymėti, kad okupacinė administracija nepaskelbė nuotraukų kaip įrodymų, kad buvo pataikyta į gyvenamuosius pastatus. Taip pat nepasitvirtino informacija apie vietinio stadiono teritorijoje esančios PMC „Vagner“ bazės sunaikinimą.

Užpuolikai tvirtina, kad MLRS ugnis gyvenvietėje buvo paleista iš Ukrainos kontroliuojamo Bakhmuto. Maksimalus BM-21 „Grad“ nuotolis yra iki 42 kilometrų, o atstumas tarp miestų – mažiausiai 50 kilometrų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(0)
(29)

Komentarai ()

Susijusios žymos: