Karo ekspertas įvardino dvi priežastis, kodėl Vokietija pralaimėjo karą Sovietų Sąjungai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Staska 2022-07-13 09:52
Neperdaug domiuosi WW2, bet man šis paaiškinimas skamba labai jau supaprastintai: sumažino karinės pramonės gamybą smarkiai ir nepasiekė Maskvos. Manau, daug svarbiau, kodėl sumažino smarkiai gamybą (turbūt ne šiaip sau, ne savo noru) ir kodėl nepasiekė Maskvos. Taip pat buvo daugybė kitų įvykių ir strateginių nesėkmių, nepasiteisinusių sprendimų. Rusų koziris buvo, labai didelis resursas patrankų mėsos ir skrupulų nebuvimas, ją panaudoti, mokant betkokią žmonių gyvybės kaina, dėl pergalės. Stalinas visą pramonę sutelkė į karo, naudodamas pigią darbo jėgą, kurioje daug kas dirbo už duonos kepalą. Kaip bebūtų, žmonių, kurie gali laikyti ginklą rankose, skaičius SSRS buvo gerokai didesnis, nei Vokietijoje. Nepaisant visko, kažin, ar būtų Europa, kartu su Rusija, atsilaikiusi prieš Vokietiją ir jos sąjungininkes, jei ne didžiulė US parama (kaip ir dabar Ukrainoje yra)...
HardAxe 2022-07-13 10:15
kaip ir sakai, parama galėjo būti lemiamas veiksnys https://en.wikipedia.org/wiki/Lend-Lease
Kirtiklis 2022-07-13 10:27
Kitas dalykas Vokietija kariavo viena prieš visą pasauli, sąjungininkai - Italai ir kiti - tik dėl vaizdo tebuvo. SSRS turėjo 1 frontą, Vokietija 2 frontus, vėliau 3. Reikėjo pajėgų išlaikyti okupuotas teritorijas ir jas saugoti, padėti Italams. O kur dar Oro reidai prieš pramonę. O Sovietai? Vienas frontas, pramonė aplink Uralą ir giliau, lend-lease programa.
Absoliutas 2022-07-13 11:49
Anglai pradejo bombarduoti Vokietijos gamyklas, tiltus, gelezinkelius, sandelius, uostus nuo pat 1940m ir dare tai viso karo metu. Tai nebuvo lemiamas veiksnys bet jis tikrai nepadejo vokieciams kariauti.
Dannas3 2022-07-13 17:55
Pralaimejo del tos pacios priezasties kaip ir Napaleonas. Puole rusija ziema ir kaip tik pasitaike viena salciausiu amziaus ziemu. Turejo galimybe pulti anksciau, bet vietoj to, pasirinko uzimti Kijava. Kijavas buvo svarbus del resursu. Dabartiniai rusu kliedesiai, paremti dugino teorujom, kad rusija turetu prasiplest iki geografiniu kliuciu t.y iki Tatru kalnu, nlb turi pagrindo, nes istorija parode, kad iki maskvos ir taip tolimas kelias ir nlb imanoma puolantiesiems uztikrinti stabilia tiekimo grandine.