Karo ekspertas įvardino dvi priežastis, kodėl Vokietija pralaimėjo karą Sovietų Sąjungai  (5)

NATO vyresnysis kontrolierius Teris Etjenas Džosefas Rotis (Thierry Etienne Joseph Rotty) klausimų-atsakymų svetainėje „Quora“ pasidalino dviem priežastimis, kodėl Vokietija pralaimėjo karą Sovietų Sąjungai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot Ročio, vokiečiai padarė dvi lemtingas klaidas:

Pirma, jie manė, kad Prancūzija buvo pagrindinis priešas. Atsižvelgiant į tai, kad Prancūzija turi geriausius karinius rezultatus istorijoje, buvo tikima, kad po pergalės prieš Prancūziją, jie gali susitvarkyti su bet kuo. Taigi vokiečiai SUMAŽINO karo gamybą. Karo gamyba 1941 m. sausio 1 d. buvo tik 1/3 to, kas buvo 1940 m. sausio 1 d., ir pamainomis vokiečiai nedirbo iki 1942 m. kovo mėn. (karo pramonėje iki 1942 m. kovo mėn. darbo laikas buvo 9:00–17:00).

Antra, Maskva buvo Sovietų Sąjungos centras. Didžioji dalis transporto, kelių ir geležinkelių ėjo per Maskvą, joje buvo net 30 % visos pramonės. Vokiečiams nepavyko pasiekti Maskvos, kuri ir turėjo būti jų pagrindinis tikslas.

Įrašo pabaigoje Rotis pasidalino patarimu XX a. viduryje kariavusiems vokiečiams: „Nemažinkite karo produkcijos (tai taip pat būtų parklupdę Britaniją, nes Vokietija būtų laimėjusi Atlanto mūšį) ir pasiekite Maskvą, ir karas baigsis 1941 m. pabaigoje.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(3)
(27)

Komentarai (5)