[Žinios trumpai] Praėjusią naktį 3:30 ryto Maskvoje išsijungė absoliučiai visų televizijų programos, vyko skubus patikrinimas (Video)  (4)

Rusijos žurnalistė Ksenija Sobčak sakė, kad praėjusią naktį 3:30 ryto Maskvoje per televiziją buvo tikrinama avarinio įspėjimo sistema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai ji pranešė „Telegram“ kanale.

Žurnalistė paskelbė patikrinimo vaizdo įrašą. Anot jos, ekrano užsklanda buvo visuose televizijos kanaluose – nuo ​​„Spas“ ir „TNT“ iki valstybinių.

„Laikas yra tikslus iki sekundės. Tradicinis labas rytas, ponai“, – rašė K. Sobčak.

Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija įvardijo priežastį, kodėl per televiziją kas naktį tikrinama nepaprastųjų situacijų sistema. Departamento atstovai paaiškino, kad toks sprendimas priklauso Rusijos Federaciją sudarančių subjektų kompetentingų institucijų jurisdikcijai.

„Pagal federalinius įstatymus, nuolatinės parengties regioninių ir savivaldybių viešųjų perspėjimo sistemų kūrimas ir priežiūra, įskaitant savalaikį gyventojų informavimą, yra Rusijos Federaciją sudarančių subjektų ir vietos valdžios institucijų užduotis“, – į žurnalistų klausimą atsakė Ekstremalių situacijų ministerija.

 

 

Departamento atstovai taip pat patikslino, kad perspėjimo sistemų patikrinimai vykdomi pagal grafikus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(4)
(9)

Komentarai (4)