Europoje skelbiama kritinė situacija: prasidėjo „apokalipsė“, tūkstančiai žmonių bėga iš savo namų  ()

Europą kamuoja niokojanti karščio banga, kuri sukelia miškų gaisrus ir priverčia dešimtis tūkstančių žmonių palikti savo namus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pastarąsias dvi savaites dėl su karščiu susijusių priežasčių vien Ispanijoje ir Portugalijoje mirė daugiau nei 1100 žmonių.

Temperatūra pakilo gerokai virš 40 laipsnių pagal Celsijų, o JK pasiekė visų laikų rekordą – 40,1 laipsnio pagal Celsijų, praneša BBC. Kai kurioms šalies dalims pirmą kartą istorijoje taikomas „raudonas įspėjimas“ dėl didelio karščio.

Nors kitose pasaulio vietose tokia temperatūra gali būti įprasta, Europa nėra tam pasiruošusi. Pavyzdžiui, Londono metro turėjo sustabdyti kai kurias paslaugas dėl oro kondicionavimo trūkumo.

Trumpai tariant, klimato kaitos padariniai akivaizdžiai matomi – tai gali būti niūrus būsimų įvykių ženklas, jei nebus imtasi drastiškų veiksmų.

 

Pasak BBC, Pietų Europą siaubia „monstriniai“ miškų gaisrai, o pareigūnai šią savaitę perspėjo apie ekstremalų gaisrų pavojų Ispanijos, Pietų Prancūzijos, Italijos ir net JK teritorijose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(6)
(6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: