Kas nutiko su grėsminguoju „Prancūzijos svetimšalių legionu“? Karai Afganistane ir Irake parodė kas visame pasaulyje yra geriausi iš geriausių  ()

„Šiuo metu yra apie 8900 aktyvių legionierių. Pagal prancūzų standartus, svetimšalių legionas yra tarsi brigada. Dvi Prancūzijos aktyvios tarnybos divizijos yra sudarytos iš 3 brigadų, kurių kiekvienoje yra apie 8000 karių. Taigi, remiantis vien skaičiais, svetimšalių legionas yra labai svarbi Prancūzijos kariuomenės dalis“, – pasakoja Pavelas Fekula, po 28 metų darbo į pensiją išėjęs USMC karininkas, aktyviai nagrinėjamtis Rusijos ir Amerikos santykius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant to, „svetimšalių legiono“ sėkmė bėgant metams augo ir nyko. Buvo laikotarpių po didelių karų, kai legionui pavyko iš tų konfliktų į savo gretas patraukti karius veteranus. Tais laikotarpiais „svetimšalių legionas“ pranoko įprastinius armijos dalinius, kuriems trūksta veteranų lyderystės.

O kaip Legionui sekasi šiandien? Apskritai, ne taip puikiai. Legionui sunkiai pavyksta pritraukti tokius veteranus iš greitųjų Europos padalinių, kokie tarnaudavo anksčiau. Šiomis dienomis, „svetimšalių legionas“ pritraukia daug Lotynų Amerikos gyventojų, kurie tiesiog nėra tokie geri kariai, palyginti su tais, kurie tarnavo anksčiau.

Šis kokybės kritimas atsispindėjo padalinio veikloje karo su terorizmu metu. Per karus Afganistane, Irake ir Sirijoje beveik kiekvienas teisėtas specialiųjų operacijų padalinys Europos ir Šiaurės Amerikos žemynuose gavo kovos laikotarpį. Per visus šiuos karus Rusijos ir Amerikos specialiųjų operacijų padaliniai ištisus metus pasirodė esą geriausi. Tačiau ir daugelis kitų Vakarų specialiųjų operacijų padalinių, įskaitant Didžiosios Britanijos SAS, Vokietijos KSK, Lenkijos „Grom“ ir net Prancūzijos „Commando's Marine“, surengė pagirtinus pasirodymus. Nepaisant to, metai iš metų „svetimšalių legiono“ nebuvo lygos lentelėje.

 

Daugelis pateiks argumentą, kad „svetimšalių legionas“ nėra vien specialiųjų operacijų padalinys. Greičiau tai yra lengvųjų pėstininkų dalinys, labiau panašus į 82-ąjį oro desantą. Tame tikrai yra dalis tiesos. Tik jie gali būti mokomi todėl, kad beveik nė vienas iš jų nekalba prancūziškai kaip savo gimtąja kalba. Ir čia slypi legiono likimas. Iš kadaise buvusio elitinio ir veteranų dalinio Prancūzijos armijoje jis buvo sumažintas iki standartinės lengvosios pėstininkų brigados.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(1)
(15)

Komentarai ()