[Žinios trumpai] Milžiniško gaisro suniokotos Paryžiaus katedros požemiuose rastas paslaptingas švininis sarkofagas: dabar planuojama pirmą kartą jį atverti (Video)  ()

Prieš kelias savaites archeologai rado keletą neįtikėtinų radinių, kurie buvo palaidoti po garsiąja Paryžiaus Dievo Motinos katedra, kuri 2019 m. sudegė. Tarp jų buvo keletas kapų ir švininis sarkofagas. Dabar mokslininkai ketina jį atidaryti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarp aptiktų kapų buvo „visiškai išlikęs, žmogaus formos sarkofagas, pagamintas iš švino“, pranešė Prancūzijos kultūros ministerija.

Atidarę Notre-Dame sarkofagą, archeologai tikisi nustatyti tikrąjį jo amžių, nes manoma, kad jis yra XIV a., nes jį dengė to amžiaus baldai. Nepaisant to, jis buvo rastas 20 metrų po žeme tarp kai kurių XIX a. mūrinių vamzdžių iš senesnės šildymo sistemos, todėl jo atidarymas yra labai svarbus žingsnis siekiant patvirtinti jo kilmę.

„Jei paaiškės, kad tai iš tikrųjų yra viduramžių sarkofagas, turime reikalą su itin reta laidojimo praktika“, – spaudos konferencijoje sakė vyriausiasis archeologas Christophe'as Besnieris.

Komanda tikisi sužinoti viską, ką tik gali apie velionį, laikydamasi Prancūzijos įstatymų, nes žmogaus kūnas pagal šalies įstatymus  nelaikomas archeologiniu objektu.

 

Po gaisro atkūrimo darbų, dėl kurių buvo atrastas šis atradimas, Prancūzijos nacionalinis archeologinių tyrimų institutas INRAP taip pat dabar tiria galimybę perlaidoti palaikus atkurtoje Paryžiaus katedroje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()