Prancūzijos žiniasklaida sužinojo, apie ką kalbėjo Putinas ir Macronas prieš pat įsiveržimą į Ukrainą  (1)

Likus kelioms dienoms iki Rusijos invazijos į Ukrainą, Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas telefonu kalbėjosi su Kremliaus vadovu Vladimiru Putinu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per derybas Rusijos prezidentas apkaltino Volodymyrą Zelenskį nesugebėjimu įgyvendinti Minsko susitarimų, o Macroną – bandymu juos peržiūrėti. Tai buvo pranešta Prancūzijos televizijos kanalo „France 2“ dokumentiniame filme „Prezidentas, Europa ir karas“, praneša „ Le Parisien“.

Žurnalistų teigimu, Rusijos Federacijos prezidento ir Prancūzijos prezidento pokalbis įvyko vasario 20 dieną – likus 4 dienoms iki plataus masto karo Ukrainoje pradžios ir truko 10 minučių. Pranešama, kad dialogą inicijavo Macronas:

„Norėčiau, kad jūs iš pradžių paaiškintumėte savo supratimą apie situaciją ir galbūt gana tiesiai pasakytumėte, kokie jūsų ketinimai“, –  klausė Prancūzijos prezidentas.

„Ką aš galiu pasakyti? Jūs patys matote, kas vyksta. Tiesą sakant, mūsų gerbiamas kolega ponas Zelenskis nieko nedaro (dėl taikos sutarčių). Jis jums meluoja", – jam atsakė Putinas.

Be to, Kremliaus vadovas apkaltino savo kolegą prancūzą norint peržiūrėti Minsko susitarimus ir prašė atsižvelgti į Donbaso kovotojų pageidavimus, pridūręs, kad „jie negirdimi“. Tačiau Emmanuelis Macronas aštriai atsakė, kad jiems nerūpi „L/DLR“ lyderių pasiūlymai, ir pasiūlė Vladimirui Putinui surengti susitikimą, kuriame dalyvautų visos derybose dalyvaujančios šalys.

 

„Aš tuoj pat pareikalausiu to iš Zelenskio“, – sakė jis.

Dėl to Prancūzijos prezidentas taip pat bandė įtikinti Putiną susitikti su JAV prezidentu Joe Bidenu Ženevoje, kad deeskaluotų situaciją. Rusijos vadovas nebuvo labai entuziastingas su pasiūlymu, tačiau sutiko, sakydamas, kad reikia ruoštis susitikimui, kuris taip ir neįvyko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(13)
(14)

Komentarai (1)