Kaip JAV pastatė Rusiją į vietą: branduolinio karo tikimybė sumažėjo iki minimumo - Putinui buvo paaiškinta, kas jo laukia (Video)  ()

Andrejus Piontkovskis mano, kad Vakarai nustojo bijoti Kremliaus branduolinių grėsmių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rizika, kad Kremlius panaudos branduolinį ginklą kare su Ukraina ir Vakarais, yra itin maža. Maskvai buvo aiškiai pasakyta, kad kaina Rusijai ir jos valdžiai bus katastrofiška.

Tokią nuomonę interviu televizijos kanalui „Ukraina 24“ išsakė Rusijos politologas Andrijus Piontkovskis.

Jis pažymėjo, kad pastaraisiais dešimtmečiais Kremlius santykiuose su Vakarais gana sėkmingai taikė „Putino ir Patruševo doktriną“.

„Tai skambėjo taip: „Suprantame, kad konfesiniu lygmeniu nusileidžiame NATO, bet jei grasinsime panaudoti taktinius branduolinius ginklus, Vakarai išsigąs ir kapituliuos“. Ši doktrina pasiteisino. Būtent dėl ​​šios doktrinos, 2008 metais Ukraina nebuvo priimta į NATO. Todėl reakcija į Sakartvelo ir Ukrainos karus buvo labai vangi“, – sakė P. Piontkovskis.

Šiandien jis įsitikinęs, kad Jungtinės Valstijos išsprendė šią problemą. 

Amerikiečiai sukūrė mažo našumo branduolines galvutes, galinčias prasiskverbti į bet kurį bunkerį. Be to, Kremlius aukščiausiu lygiu buvo perspėtas, kad po branduolinio ginklo panaudojimo bus neišvengiamas atsakas į „sprendimų centrus“.

 

Ir šios kovinės galvutės, pažymėjo Piontkovskis, jau yra dislokuotos keliuose povandeniniuose laivuose, esančiuose Ohajo valstijos pakrantėse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(212)
(4)
(208)

Komentarai ()