[Žinios trumpai] Estija nesiterlioja - iš karto deportuoja rusę, kuri sukėlė skandalą „Twitter“ dėl karo Ukrainoje  (21)

Rusė deportuojama iš Estijos už grubius ir nekorektiškus komentarus socialiniame „Twitter“ tinkle.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusė Julija Kuznecova neteko darbo Estijoje ir laukia deportacijos iš šalies po to, kai socialiniame tinkle „Twitter“ sukėlė skandalą. Ji sukritikavo Taliną dėl didelių išmokų Ukrainos pabėgėliams, sakydama, kad nesiruošia oficialiai registruoti verslo Estijoje ir mokėti 60 proc. mokesčių. Ji ne tik nurodė tikrovės neatitinkantį, pervertintą mokesčių skaičių, bet ir piktinosi tuo, kad visi pinigai išleidžiami ukrainiečių pašalpoms, pavadinusi juos „nekvalifikuota darbo jėga“.

Anot „Ukrainos dialogo“, buvęs Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas stojo už pabėgėlius, ragindamas Rusijos šalies atstovę neeskaluoti situacijos.

Rusė, nusprendusi, kad buvusio valstybės vadovo paskyra yra netikra, elgėsi grubiai ir nekorektiškai. Skandalui įsibėgėjus rusė bandė apsimesti, kad visa tai – nekaltas susirašinėjimas. Buvo per vėlu: pirmą kartą šalies (ar apskritai viso socialinio tinklo) istorijoje ji buvo atleista iš darbo dėl komentarų „Twitter“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(321)
(3)
(318)

Komentarai (21)