Dirbtinis intelektas pavaizdavo ateities Kyjivą ir Maskvą: gauti vaizdai daug ką pasako apie galimą karo pabaigą (Foto)  (14)

Maskva sudegs, o Kyjivas bus atstatytas: DI „Midjourney“ nupiešė žmonijos ateitį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dirbtinis intelektas, vadinamas „Midjourney“, sukuria gražius paveikslėlius iš tekstinių aprašymų. „Liga Tech“ žurnalistai paprašė jo pavaizduoti žmonijos ateitį Žemėje ir už jos ribų.

Interneto vartotojas gali parašyti anglų kalba apie tai, ką nori matyti paveikslėlyje, o tada per „Discord Messenger“ išsiųsti „Midjourney“.

Neuroninis tinklas apdoroja užklausą ir pagal ją sukuria keletą vaizdų taip, kaip „supranta“ tekstą. Šiuo atveju posakis „Aš menininkas – štai kaip aš tai matau“ gali būti taikomas ne tik žmonėms, bet ir robotams.

 

„Liga Tech“ prašymu dirbtinis intelektas nupiešė, kaip Kyjivas gali atrodyti ateityje.

Neuroninis tinklas pavaizdavo Ukrainos sostinę su aukštais dangoraižiais, skrodžiančiais debesis. Fone matyti tiršti dūmai, galima manyti, kad tai yra pramonės įmonių smogas. Dar ne taip seniai taršos lygis Kyjive buvo aukščiausias pasaulyje.

„Midjourney“ taip pat pristatė Rusijos karo prieš Ukrainą pabaigą branduolinio sprogimo pavidalu Kremliaus Maskvoje fone.

 

Be to, DI prognozuoja gaisrą „Stalino dangoraižių“ fone.

Tolimesnėje ateityje dirbtinis menininkas mato nuniokotus miestus, užpildytus milžiniškais robotais. Bet tai pats pesimistiškiausias scenarijus.

Vykstant palankesniems pokyčiams, ateities kartos skraidys lėktuvais giedrame danguje.

Dviejuose paveiksluose demonstruojamas Kiberpanko didmiestis mėlynai oranžiniais atspalviais, primenantis filmą „Bėgantis skustuvo ašmenimis“.

Tie, kuriems Žemėje bus ankšta, galės persikelti į Marsą: „Midjourney“ parodė gyvenvietę po dideliu skaidriu kupolu ir lauke vaikštančius žmones.

 

Raudonosios planetos paviršiaus fone išsiskiria mėlynas dangus, tikėtina, kad mokslininkai ras būdą, kaip atkurti planetos atmosferą.

DI taip pat pristatė scenas, įkvėptas giliojo kosmoso: žvaigždėlaivis dujų planetos fone, Alfa Kentauro sistemos žvaigždžių vaizdas, ateivis su čiuptuvais nežinomoje planetoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(19)
(28)

Komentarai (14)