[Žinios trumpai] Kinijos diplomatai prakalbo apie koncentracijos stovyklas „taivaniečiams perauklėti“  ()

Taivaniečiai bus mokomi tinkamai suvokti Kiniją: Kinija rimtai nusiteikusi „perauklėti“ Taivaną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos diplomatai Prancūzijoje ir Australijoje sakė, kad taivaniečius reikia išmokyti tinkamai suvokti Kiniją. Po to jie palaikys susijungimą ir vėl taps „patriotais“.

Kinija grasina „perauklėti“ Taivaną, kad po įsiveržimo į salą piliečiai taptų patriotiškesni. Apie tai praneša britų leidinys „The Sun“.

Perspėjimas priminė siaubingas perauklėjimo stovyklas, kuriose gyvena milijonai uigūrų. Tokius Kinijos veiksmus kelių šalių pareigūnai vadino genocidu.

„Mes perauklėsime“, – vietos žurnalistams sakė Kinijos ambasadorius Prancūzijoje Lu Shaye.

„Esu įsitikinęs, kad Taivano žmonės palaikys susijungimą ir vėl taps patriotais“, – sakė jis.

Kai tokie pareiškimai buvo sukritikuoti, diplomatas pareiškė, kad Taivano vyriausybė nukreipė savo žmones prieš Kiniją. Žodžius apie perauklėjimą jis paaiškino tuo, kad dabar Taivano gyventojai yra efektyviai apdoroti ir apsvaigę.

„Reikia juos perauklėti, kad nekiltų separatistinių minčių“, – aiškino Kinijos Liaudies Respublkos (KLR) atstovas.

Tokiai nuomonei pritaria ir Kinijos ambasadorius Australijoje Xiao Qian, po invazijos į KLR, anot jo, Taivano žmones reikės išmokyti teisingai mąstyti apie KLR.

 

„Turime suprasti, kad jų požiūris į Kiniją, požiūris į tėvynę gali šiek tiek skirtis. Manau, kad tai yra faktas“, - sakė jis. Kinijos piliečiai taip pat laikosi nuomonės, kad po invazijos Taivano gyventojus reikės perauklėti.

Uigūrų studijų centro vadovas Abdulas Hakimas teigė, kad Kinijos atstovų žodžiai primena stovyklas, kurias Kinijos valdžia įrengė uigūrams Sindziange. Pasak jo, Kinija išbando šią praktiką su uigūrais ir ateityje planuoja pritaikyti šį metodą kituose pasaulio regionuose.

 

„Dabar Kinija tvirtina, kad Taivane įkurs koncentracijos stovyklas“, – sakė Hakimas.

Uigūrų perauklėjimo stovyklos Kinijoje

Sindziango Uigūrų autonominiame regione KLR valdžia įrengė stovyklas, kuriose priverstinai laikomi islamą praktikuojantys vietiniai gyventojai. Remiantis oficialiais vyriausybės pareiškimais, tokių įstaigų tikslas yra profesinis mokymas ir kova su ekstremizmu.

Žmogaus teisių gynėjai tokius sulaikymus ir kalinimo sąlygas juose lygina su koncentracijos stovyklomis Antrojo pasaulinio karo metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(6)
(0)

Komentarai ()