[Žinios trumpai] Rusijoje prasidėjo katastrofiškas parduotuvių tuštėjimas – skelbiama įspūdinga statistika ir ką daro paprasti rusai  ()

Sumažėjęs parduotuvių ir prekybos centrų lankomumas Rusijoje yra lakmuso popierėlis visai šalies ekonomikai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskvos prekybos centrų lankomumas sumažėjo iki žemiausio ketverių metų lygio. Nei prekių pardavimas rugpjūtį, nei laikinas Vakarų tinklų atidarymas prieš išvykstant iš Rusijos nesugebėjo pritraukti pirkėjų į Rusijos sostinės prekybos centrus.

Pirmosiomis rugpjūčio savaitėmis juose apsilankė mažiau pirkėjų nei tuo pačiu laikotarpiu per pastaruosius trejus metus, įskaitant ir koronaviruso pandemijos laikotarpį, rašo „RBC“.

Maskvos prekybos centruose lankytojų buvo 11 % mažiau nei 2021 metais, 18 % mažiau nei 2020 metais ir 23 % mažiau nei 2019 metais. Rinkos ekspertai pastebi, kad parduotuvių ir prekybos centrų lankomumas yra lakmuso popierėlis visai ekonomikai. Jei jų lankomumas mažėja, valstybės ekonomikoje viskas nesiseka. Tačiau Rusijoje siaučianti plataus masto krizė nebėra naujiena, tai realybė, į kurią reikia atsižvelgti. Prekybos centrai ne tik Maskvoje, bet ir visoje Rusijoje praranda lankytojus, dauguma rusų negali sau leisti mados „butikų“ ir parduotuvių. Vis daugiau žmonių eina apsipirkti į turgų ir nuolaidų parduotuves. Dar daugiau rusų priversti grįžti prie namų tvarkymo ir daržininkystės, nes kitaip išgyventi tiesiog neįmanoma, teigia analitikai.

V. Putino pradėtas karas ir po jo kilusios sankcijos smogė kiekvieno rusų kišenei, tačiau labiausiai kenčia mažas pajamas gaunantys žmonės, jie tiesiogine to žodžio prasme priversti išgyventi. Poreikis verčia sugrįžti į miesto turgus, kur vietoj kokybiškų prekių galima įsigyti nekokybiškų, bet pigių plataus vartojimo prekių.

 

„Prekybos centrai rusams vėl, kaip ir jų atsiradimo aušroje, tampa prabanga ir egzotika. Sumažėjus pelningumui, jie neteks nuomininkų, o kai kurie bus priversti užsidaryti. Tačiau rinkos, priešingai, gali išgyventi naują klestėjimo erą, nes atsiras daugiau ne tik skurstančiųjų, bet ir bedarbių iš uždarytų gamyklų ir kasyklų tikriausiai eis prekiauti“, – pastebi analitinio „Telegram“ kanalo „Vėjo sėjėjas“ autoriai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(57)
(2)
(55)

Komentarai ()