Rusišką pasaulį drebinantis pareiškimas: „Bayraktar“ gamintojas be užuolankų paskelbė apie sprendimą dėl dronų tiekimo Rusijai  ()

Įmonės vadovas Halukas Bayraktaras teigė, kad sumos, kurią gali pasiūlyti Rusija, dydis neturi reikšmės: bepiločiai orlaiviai į Rusiją nekeliaus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijos bendrovė „Baykar“ nesiruošia tiekti Rusijai nei bepiločių orlaivių „Bayraktar“, nei kitų gaminių. Kad ir kokią kainą siūlytų Maskva. Tai interviu BBC pareiškė „Baykar“ vadovas Halukas Bayraktaras. Anot jo, suma, kurią gali pasiūlyti Rusija, neturi reikšmės, nes bendrovė vertina draugiškus santykius su Ukraina.

„Pinigai mums nėra prioritetas. Mūsų draugystė ir bendradarbiavimas su Ukraina tęsiasi jau daug metų. Todėl, kad ir kiek pinigų jie mums pasiūlytų, mes nesutiksime. Apie jokį pardavimą negali būti nė kalbos šioje situacijoje (UAV pardavimo Maskvą – red.) Šiuo laikotarpiu visa mūsų parama yra skirta Ukrainai“, – sakė jis.

Halukas Bayraktaras pridūrė, kad „Bayraktaras“ prisideda prie Ukrainos kovos už nepriklausomybę, o „Baykaras“ stengiasi užtikrinti, kad ta parama vyktų  „geriausiu įmanomu būdu“.

 

„Niekas nesukliudys mūsų bendradarbiavimui su Ukraina, kad ir kokia suma būtų siūloma, mūsų pozicija šiuo klausimu yra aiški“, – pridūrė jis.

Rugpjūčio 22 d. Halukas Bayraktaras kalbėjo apie bepiločių orlaivių gamyklos statybą Ukrainoje. Anot jo, dabar „Baykar“ rengia įmonės statybos projektą.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(229)
(5)
(224)

Komentarai ()