[Žinios trumpai] Latvija imasi griežtai: nustojo išduoti leidimus gyventi Rusijos Federacijos ir Baltarusijos piliečiams  ()

Leidimai gyventi Latvijoje Rusijos Federacijos ir Baltarusijos piliečiams nebus išduodami iki 2023 metų birželio 30 dienos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Latvijos vyriausybės pranešime informuojama, kad Rusijos Federacijos ir Baltarusijos piliečiams leidimai gyventi Latvijoje nebus išduodami iki 2023 metų birželio 30 dienos. Šalies ministrų kabinetas pritarė atitinkamoms Imigracijos įstatymo pataisoms.

„Imigracijos įstatymo pataisose taip pat numatyta, kad iki 2023 metų birželio 30 dienos bus nutrauktas laikinų leidimų išdavimas Rusijos ir Baltarusijos piliečiams, išskyrus asmenis, kurie Latvijoje yra ilgą laiką, pvz., buvę Latvijos piliečiai arba nepiliečiai, dėl valstybinės kalbos nemokėjimo negavę leidimo nuolat gyventi arba neturintys nuolatinio Europos Sąjungos gyventojo statuso“, - rašoma pranešime.

Pagal pataisas daroma prielaida, kad buvę Latvijos piliečiai ir nepiliečiai, norintys tapti Latvijos šalies piliečiais ir tuo pačiu likti Latvijoje, turi išlaikyti valstybinės kalbos mokėjimo egzaminą ir patvirtinti, kad turi būtinų žinių bei lėšų pragyvenimui.

 

Siūloma daryti išimtį studentams, kurie norėtų pasilikti Latvijoje, baigę studijas ir mokslininkams, dirbantiems prie mokslinių tyrimų projektų. Išimtys gali būti taikomos investuotojams ir verslininkams su atidžiu nacionalinio saugumo departamento tikrinimu.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(0)
(39)

Komentarai ()