Kraują stingdančiame video: po didžiulio žemės drebėjimo Papua Naujoje Gvinėjoje atsivėrė tikras pragaras – gatvės prasmego akyse (Video)  ()

JT informavo, kad žmonės buvo sužeisti dėl krintančių konstrukcijų ar nuolaužų, padaryta žala kai kuriems sveikatos centrams, namams, kaimo keliams ir greitkeliams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sekmadienį Papua Naująją Gvinėją (PNG) sukrėtus didžiuliam žemės drebėjimui, žuvo mažiausiai penki žmonės, o keli namų ūkiai buvo apgadinti. 7,6 balo žemės drebėjimas įvyko 90 kilometrų gylyje netoli Kainantu miestelio.

Nors žalos mastas lieka neaiškus, socialiniuose tinkluose pasidalintame vaizdo įraše buvo matyti įtrūkę keliai, apgadinti automobiliai ir greitkeliuose pabirusios nuolaužos.

Pasak ANI, žemės drebėjimas taip pat sukėlė nuošliaužas. Pranešta apie elektros energijos tiekimo sutrikimus kai kuriose PNG dalyse, o drebėjimas buvo jaučiamas iki pat sostinės Port Morsbio.

JAV geologijos tarnyba paskelbė įspėjimą apie cunamį, bet vėliau pareiškė, kad grėsmė „dabar praėjo“.

PNG ministras pirmininkas Jamesas Marape'as pareiškė, kad žemės drebėjimas buvo „masinis“, ir liepė žmonėms būti atsargiems. Jis pridūrė, kad nacionalinės ir provincijos nelaimių valdymo agentūros, taip pat vadovai buvo paprašyti įvertinti žalos ir sužeidimų žmonėms mastą.

 

 

Papua Naujoji Gvinėja yra pažeidžiama žemės drebėjimų, nes ji yra palei „Ugnies žiedą“ Ramiajame vandenyne. 2018 metais atokias šalies aukštumas sukrėtęs panašaus dydžio žemės drebėjimas nusinešė daugiau nei 60 žmonių gyvybes, sugriovė namus, sukėlė nuošliaužas ir apgadino didelę dujų gamyklą. Remiantis ANI, nuo 1900 m. Naujojoje Gvinėjoje užregistruoti apie 22 7,5 balo žemės drebėjimai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(1)
(5)

Komentarai ()