Kilo didelis pavojus, kad liesis amerikiečių kraujas: JAV skubiai ragina visus amerikiečius iš Rusijos bėgti  ()

JAV ambasada kreipėsi į šalies piliečius, ragindama kuo skubiau palikti Rusiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV ambasada kreipėsi į šalies piliečius, ragindama kuo skubiau palikti Rusiją. Šiuo metu vis dar yra galimybių išvykti iš šalies. Likusių amerikiečių prašoma atsisakyti kelionių į Rusijos Federacijos teritoriją.

Atitinkamas pareiškimas buvo paskelbtas oficialioje JAV ambasados ​​svetainėje Maskvoje.

„JAV piliečiai neturėtų keliauti į Rusiją, o gyvenantys ar keliaujantys Rusijoje turėtų nedelsiant išvykti iš Rusijos, kol dar išlieka tokios galimybės“, – sakoma pareiškime.

Diplomatai pažymėjo, kad sausumos keliais išvykti iš Rusijos Federacijos dar įmanoma. Tačiau komerciniai skrydžiai yra labai riboti ir į juos patekti greitai neįmanoma. JAV piliečiai buvo raginami vengti bet kokių politinių ar socialinių protestų ir šiuose renginiuose nefotografuoti apsaugos darbuotojų. Amerikiečiams buvo priminta, kad „Rusijoje nėra garantuojama teisė į taikius susirinkimus ir žodžio laisvę“.

Tokio kreipimosi paskelbimo priežastis – dalinė mobilizacija. Jungtinės Valstijos bijo dėl žmonių, turinčių JAV ir Rusijos pilietybę. Tokius vyrus galima pašaukti į kariuomenę.

 

Rugsėjo 21 d. Rusijos vyriausybė pradėjo mobilizuoti savo piliečius į ginkluotąsias pajėgas, kad sustiprintų invaziją į Ukrainą. Rusija gali atsisakyti pripažinti amerikiečių piliečių, turinčių dvigubą (JAV-Rusijos) pilietybę ir neleisti jiems pasinaudoti JAV ambasados pagalba, neleisti išvykti iš Rusijos, o pašaukti į karinę tarnybą ir pasiųsti į karą Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(0)
(37)

Komentarai ()