[Žinios trumpai] „Kieno Krymas ir Donbasas?“ – nuo karo bėgantys rusai neišlaikė „testo“ Kazachstane  ()

Rusai nėra pasirengę nei kovoti už Putiną, nei pripažinti jo nusikaltimų: įbauginti bėga į Kazachstaną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paskelbus mobilizaciją, nemaža dalis karinio amžiaus vyrų pradėjo masiškai bėgti į Kazachstaną. Šalies valdžia nesudarė kliūčių Rusijos Federacijos piliečiams. Kaip teigia Kazachstano vidaus reikalų ministras, vyrai nebus išduoti Rusijos pusei tol, kol tam neatsiras teisinis pagrindas.

Tačiau didėjantis pabėgėlių antplūdis Kazachstane kuria tam tikrą įtampą, kuri išprovokavo poreikį šį klausimą aptarti valstybių vadovų lygmeniu. Skaičiuojama, kad į Kazachstaną jau atvyko daugiau nei 100 000 rusų.

Dialog.ua rašo, kad atvykstančiųjų skaičiaus augimas provokuoja tam tikras kazachų filtravimo priemones. Eksperimentą atliko kazachų tinklaraštininkas, kurio vaizdo įrašą publikuoja „Ukraina 365“.

Du Rusijos Federacijos piliečiai, pabėgę iš Rusijos nuo mobilizacijos, pareiškė nenorintys mirti „ne savo kare“. Paklausti, ar Krymą ir Donbasą laiko Ukrainos teritorija, jie ėmė išsisukinėti. Okupuotos Ukrainos žemės buvo vadinamos „jos gyventojų žemėmis“. Tie patys išsisukinėjimai pasiūlyti ir atsakant į klausimą „kieno miestas yra Pavlodaras“. Rusai turėjo nervingai teisintis, kad bijo prieš kamerą atsakyti į tokius provokuojančius klausimus.

 

Pavlodaras - tai šiaurės-rytų Kazachstano miestas, kuriame rusų yra beveik tiek pat kiek kazachų.

Daugelis supranta, kad rusai iš Rusijos bėga ne dėl to, kad nepritaria Putino karui. Jie bėga, nes nenori jame dalyvauti. Tarp jų - ir daug tokių, kurie anksčiau apsiklijavę Z raidėmis šokinėjo iš džiaugsmo po kiekvieno Ukrainos miesto subombardavimo

(47)
(1)
(46)

Komentarai ()

Susijusios žymos: